Šou sudije Đakomelija na ,,San Siru”, Roma jurila Milan u trileru od šest golova [VIDEO]

Milan – Roma 3:3 (1:1)
2′, 79′ Ibrahimović, 47′ Salemakers – 14′ Džeko, 71′ Veretu (p), 84′ Kumbula

Fudbaleri Milana i Rome remizirali su (3:3) u derbi utakmici 5. kola Serije A na ,,San Siru”.

Glavnu ulogu na ovom meču želeo je da dobije sudija Đakomeli i u tom cilju je i uspeo. Dosudio je dva krajnje sporna penala i uz nekoliko diskutabilnih odluka privukao pažnju na sebe.

Samo dva minuta bilo je potrebno Milanu da dođe do vođstva, posle izvrsnog dodavanja Rafaela Leaa za Zlatana Ibrahimovića, a iskusni Šveđanin nanjušio situaciju i savladao Mirantea.

Nije se dugo čekalo da izjednačenje Rimljana, te je posle centaršuta Lorenca Pelegrinija, Džeko iskoristio loše izletanje Tatarušanua i poklonio se pred golom Milaneza.

Imao je Milan priliku da dođe i do drugog pogotka, ali je Simon Kjer pogodio stativu nakon pola časa igre.

Na startu drugog dela igre, izvrstan prodor Rafaela Leaa nakon čega je usledila povratna lopta za Aleksisa Salemakersa donela je Milanu novu prednost.

Tada na scenu stupa sudija Pjero Đakomeli, koji je prvo pokazao na belu tačku posle duela Pedra i Ismaela Bensaera. Bila je to prva u nizu diskutabilnih odluka glavnog arbitra. Potom je jedan duel u šesnaestercu Rome okarakterisao kao faul u napadu Ibrahimovića, a bio je to klasičan vazdušni dvoboj, gde iskusni napadač nije nepropisno koristio ruke.

Nekoliko minuta kasnije, ponovo Đakomeli pokazuje na belu tačku. Ovog puta, za Milan nakon duela Manćinija i Čalhanoglua. Jeste Manćini promašio loptu, ali nije imao kontakt sa ,,desetkom” domaćih koji je dovoljan za penal. Tako nije mislio Đakomeli i Ibrahimović je i po treći put doneo prednost ,,Rosonerima”.

Treće izjenačenje usledilo je u 84. minutu nakon loše reakcije Ibrahimovića posle kornera Veretua. Na drugoj strani loptu je sačekao Maraš Kumbula i zatresao mrežu Tatarušanua.

Imaće Milan za čim da žali, jer su sjajne prilike u finišu propuštali Frank Kesi i Alesio Romanjoli.

Milan je prvi sa 13 bodova nakon pet utakmica, dok je Roma deveta sa osam.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

STIŽE NOVI TRENER: Liverpul našao zamenu za Klopa

Fudbalski klub Liverpul uveliko radi na pronlazanjeu novog trenera. Veliko je pitanje ko može da zameni sjajnog Jirgine Klopa na...

POVEZANE OBJAVE