Filip opet mučio Novaka, ali je najbolji na svetu prošao dalje

Novak Đoković – Filip Krajinović 2:0(7:6(6), 6:3)

Novak Đoković od večeras ima pozitivan skor i sa Filipom Krajinovićem. Do njihovog nedavnog duela u Rimu Krajinović je dobio njihov jedini zvanični okršaj, na turniru u Beogradu još pre deset godina, a letos je dobio i onaj nezvanični na Adria Turu. Đoković je slavio u Rimu, pre nešto više od mesec dana, i sada u prvom kolu turnira iz Serije 500 u Beču.

Prvi reket sveta slavio je u dva seta, bilo je 7:6(6), 6:3, posle tačno dva sata igre. Filipu Krajinoviću ovo je bio četvrti uzastopni poraz, a od toga je tri doživeo od sunarodnika, dva od Đokovića, na Mastersu u Rimu i ovaj u glavnom gradu Austrije, i jedan od Nikole Milojevića na Rolan Garosu.

Od prvog gema bilo je jasno da najbolji teniser sveta neće imati lak posao sa zemljakom i odličnim prijateljem Filipom Krajinovićem. Spašavao je Đoković dve brejk lopte već na startu, ali je zato svoju prvu šansu za brejk prigrabio u četvrtom gemu i došao do dva gema prednosti. Uzvratio je Krajinović ribrejkom, pa se su posle šest gemova teniseri krenulo od početka.

Sada je brejk prednosti stekao Somborac, četiri gema u nizu osvojio je Krajinović, poveo sa 5:3 i stigao nadokam osvajanja seta. Međutim, Đoković je popravio igru, imao neiskorišćene dve brejk šanse u osmom gemu, ali je sve ispravio u desetom, u trenutku kada je Krajinović servirao za vođstvo. Posle 6:6 u gemovima, o pobedniku prvog seta odlučivao je taj brejk.

I odlučujući 13. gem bio je krajnje neizvestan, samo je Krajinović u jednom trenutku imao dva poena prednosti, bilo je 5:3, a zatim je mlađi srpski teniser imao i prvu set loptu kod 6:5. Uspeo je Đoković da osvoji svoja dva servis poena, pa da on dođe do svoje prve set lopte, koju je i iskoristio i dobio taj brejk sa 8:6, samim tim i prvi set rešio u svoju korist posle sat i 13 minuta igre.

Očekivano je bilo da je takav epilog prvog seta ostaviti posledice po Filipa Krajinovića. Jeste treći reket Srbije dobio prvi gem, ali je onda Đoković vezao naredna tri i stekao prednost brejka. Moglo je sve biti gotovo znatno ranije da je Novak iskoristio bar jedu od tri vezane brejk lopte u petog gemu. Ipak, Krajinović je uspeo da dobio svoj servis gem i da produži ovaj izuzetno kvalitetan meč.

Međutim, Đoković je čuvao svoj servis, samim tim i prednost koju je stekao brejkom u trećem gemu drugog seta, a uspeo je da oduzme servis rivalu još jednom, u devetom gemu, iskoristivši drugu meč loptu. Naredni rival Novaka Đokovića u Beču biće hrvatski teniser Borna Ćorić, koji je u prvom kolu bio bolji od Tejlora Frica. Ukoliko Đoković slavi u tom duelu sa Ćorićem i matematički će obezbediti prvo mesto na ATP listi na kraju 2020. godine.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE