Nikolićeva Lokomotiva nije izdržala protiv šampiona, Inter “lomio” prečke u Ukrajini [VIDEO]

Odigrane su prve dve utakmice 2. kola Lige šampiona.

Bajern je rano poveo u Moskvi protiv Lokomotive. Odličnu akciju Bavarca, koja je tekla kao na igrici, završio je Leon Gorecka udacem glavom u levi donji ugao gola domaćih. Prethodno su Bavarci već propustili jednu priliku, kada je neprecizan bio Levandovski. I u nastavku meča aktuelni šampion Evrope je dominirao u duelu sa ruskim vicešampionom. Najbolju priliku da duplira prednost imao je Koman koji je pogodio stativu u 25. minutu.

I u nastavku se većina zanimljivih stvari dešavala pred golom tima Marka Nikolića, koji je u poluvremenu u svlačionici ostavio Vedrana Ćorluku, a uveo našeg Slobodana Rajkovića. Veliku šansu imao je Kimih u 58. minutu, a u 64. je dosuđen penal za goste, koji je poništen nakon intervencije iz VAR sobe. Od tog trenutka probudio se i domaćin. Priliku je imao Ignjatjev u 68. minutu, Nojer je sjajno intervenisao, ali dva minuta kasnije nije mogao ništa. Anton Mirančuk je primio loptu i poslao je u ugao gola Bajerna za 1:1.

Mogla je Lokomotiva do potpunog preokreta, ali je Ze Roberto bio sebičan u veoma izglednoj poziciji. Kazna za taj promašaj usledila je u 79. minutu, Džošua Kimih je precizno tukao sa ivice kaznenog prostora, a golman domaćih Giljerme nije se ni pomerio. Poslednju priliku imao je rezervista Daglas Kosta za Bajern, ali je ostalo 2:1 za Bavarce.

Šahtjor je posle pobede u Madridu odoleo i Interu na domaćem terenu u Kijevu, pošto se u Donjecku još ne igra. Imali su gosti više od igre tokom svih 90 minuta, posebno su bili ubedljivi u prvom poluvremenu kada je prečka dva puta spasila mladog golmana Trubina posle udaraca Barele i Lukakua, koji je iz slobodnog udarca tako snažno uzdrmao okvir gola, da se čitava konstrukcija tresla.

Pored te dve prilike Barela i Lukaku su imali još po jednu izglednu šansu, ali se mreža Šahtjora nije zatresla. Manje uzbuđenja bilo je u nastavku, “rudari” su se malo oslobodili pritiska, ali je Lautaro Martinez imao ogromnu priliku da pogodi praznu mrežu domaćina, međutim, nije uspeo da odbijenu loptu pošalje u mrežu. Tražili su gosti i jedanaesterac u finišu meča, ali je rezultat ostao onaj početni, Šahtjor – Inter 0:0. Aleksanadr Kolarov je bio na klupi Intera.

Lokomotiva – Bajern 1:2 (0:1)
Mirančuk 70′ – Gorecka 13′, Kimih 79′

Šahtjor – Inter 0:0

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE