Tadić uspešan “penaldžija” u Bergamu, “kralj” izbegao mat u Menhengladbahu [VIDEO]

Kompletirano je 2. kolo Lige šampiona u grupama A, B, C i D.

Na “Vanda Metropolitanu” odavno nije bilo ovoliko golova i preokreta. Atletiko je poveo pogotkom Ljorentea, mogao je da vodi i sa dva ili tri gola razlike, ali je u 40. minutu, sve bolji mladi Mađar Soboslai izjednačio i to je bio rezultat prvog poluvremena. Soboslai je pre dva dana napunio 20 godina i na najbolji način je obeležio rođendan. Samo što je počeo nastavak, asistent kod izjednačujućeg gola, Mergim Beriša, doveo je Salcburg u vođstvo. Ipak, bodovi su ostali u glavnom gradu Španije zahvaljujući Portugalcu Žoao Feliksu, koji je sa dva gola, u 52. i 85. minutu doneo prve bodove za Atletiko u grupi A, u kojoj vodi Bajern sa 6 bodova.

Svašta se dešavalo na “Borusija parku” u duelu Menhengladbaha i Real Madrida. Gosti su napadali od prvog minuta, želeći da nadoknade poraz od Šahtjora, ali je domaćin poveo posle odličnog dodavanja Plee i lepog gola Markusa Tirama, mladog Francuza, inače sina Lilijana Tirama. I drugo poluvreme je proteklo u sličnoj igri, Real je napadao, stvorio nekoliko prilika, ali je gol opet postigao Menhengladbah, i ponovo je to bio Tiram.

Kada je izgledalo da će Real vezati dva poraza na startu Lige šampiona, prvi put u svojoj istoriji, desilo se malo čudo. Prvo je Benzema na dodavanje Kazemira u 87. minutu smanjio na 2:1, da bi baš Kazemiro, u trećem minutu nadoknade, izjednačio na 2:2, poništivši sjajn učinak Tirama i kompletnog tima Borusije. U ovoj grupi Šahtjor ima 4 boda, Inter i Borusija po 2, a Real ima samo jedan, pred dvomeč sa Interom.

Važan meč igran je između Porta i Olimpijakosa, pošto se pretpostavlja da će u grupi C najbolji biti Mančester Siti. Portugalci su poveli, kako se to kaže, na vreme, već u 11. minutu precizan je bio Vijera. Imali su Pirejci nekoliko prilika za izjednačenje, El Arabi najbolju, ali je to kaznio Seržo Oliveira pet minuta pre kraja. Za goste je u startnoj postavio bio Lazar Ranđelović i igrao je do pred kraj meča.

U istoj grupi Mančester Siti je pobedio u Marseju. Već u 18. minutu Feran Tores je iskoristio grešku odbrane Olimpika i doveo goste u prednost. Imao je Marsej jednu pogođenu stativu, uradio je to Tovan, ali je bilo pitanje kada će Siti postići drugi gol. Dogodilo se to u 76. minutu, a strelac je bio Gundogan. Pet minuta kasnije, asistirao je De Brujne, a Sterling je završio posao na “Velodromu”. Za Marsej je u prvih 11 bio i Nemanja Radonjić, koji je igrao do 78. minuta, kada ga je zamenio Dario Benedeto.

Liverpul je otaljavao posao protiv danskog šampiona Mitjilanda, a poveo je tek u 55. minutu, kada je Žota, posle dodavanja Aleksandera Arnolda, samo postavio nogu i plasirao loptu u mrežu. Drugi gol postigao je Salah sa bele tačke u 93. minutu.

Mnogo zanimljivije u ovoj grupi bilo je u Bergamu. Posle prekršaja nad Traoreom Ajaks je dobio penal, koji je Dušan Tadić pretvorio u pogodak i vođstvo “kopljanika” u 30. minutu. Osam minuta kasnije spretni Traore duplirao je prednost Holanđana i činilo se da im se smeši prva pobeda.

Međutim, Gasperinijev tim nije odusatajao i golovima Duvana Zapate u 54. i 60. minutu stigao je do izjednačenja i četvrtog boda posle dva kola. Vodi Liverpul sa svih šest.

Grupa A

Atletiko Madrid – Salcburg 3:2 (1:1)
Ljorente 29′, Žoao Feliks 52′,85′ – Soboslai 40′, Beriša 47′

Lokomotiva – Bajern 1:2 (0:1)

Grupa B

Menhengladbah – Real Madrid 2:2 (1:0)
Tiram 33′,59′ – Benzema 87′, Kazemiro 90+3′

Šahtjor – Inter 0:0

Grupa C

Porto – Olimpijakos 2:0 (1:0)
Vijera 11′, Seržo Oliveira 85′

Marsej – Mančester Siti 0:3 (0:1)
Tores 18′, Gundogan 76′, Sterling 81′

Grupa D

Liverpul – Mitjiland 2:0 (0:0)
Žota 55′, Salah 90+3′(p)

Atalanta – Ajaks 2:2 (0:2)
Zapata 54′,60′ – Tadić 30’pen, Traore 38′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda značajno oslabljena u Madridu

Košarkaši Crvene zvezde u petak igraju meč protiv Real Madrida u okviru 32. kola Evrolige. Crveno-beli u meč sa liderom...

POVEZANE OBJAVE