Đoković ostaje na vrhu do naredne godine, muke sa Ćorićem, ali je pobeda tim slađa

Novak Đoković – Borna Ćorić 2:0
(7:6(11), 6:3)

Novak Đoković će novogodišnje praznike, gotovo sigurno, dočekati kao najbolji teniser sveta. Biće to šesti puta da godinu završava na čelu ATP liste, čime je izjednačio rekord Pita Samprasa. Pobedom u drugom kolu turnira u Beču, Đoković je postao nedostižan za sve rivale, bar do kraja 2020. godine.


Njegov protivnik u glavnom gradu Austrije bio je Borna Ćorić, veliki prijatelj, ali i tara ”mušterija”, s obzirom da je Srbin dobio sva tri međusobna duela do sada i to bez izgubljenog seta. Tako je bilo i večeras, Đoković je slavio u dva seta, bilo je 7:6(11), 6:3, posle dva sata i 5 minuta igre.


Već na startu meča bilo je jasno da ćemo gledati jedan maratonski set, ali ne i da će trajati 77 minuta. Teniseri su ljubomorno čuvali svoj servis, ne dozvoljavajući brejk prilke u prvih osam gemova. Đoković je dva puta stizao do izjednačenja u gemu u kome je servirao Ćorić, ali je to bilo sve. Hrvat je prvi ”potegao” i došao do dve brejk šanse u devetom gemu, doduše ne vezane, ali je srpski as uspeo da se iskobelja iz te neugodne pozicije.


Hrvatski teniser je bio sve sigurniji kako se set bližio elipogu, pa je i u narednom gemu pri servisu Đokovića došao do brejk lopte. Nije uspeo ni tad, pa je morao da se izbori za tej brejk, što je i učinio bez imalo problema.


Tek je usledila drama u dodatnom 13. gemu. Nijedan od tenisera nije stigao do ozbiljnije prednosti, osim što je NOvak na startu poveo sa 2:0. Ipak, prvi je do set lopte stigao Borna Ćorić. Propustio je čak tri, sve na servis Đokovića, pre nego što je Srbin došao do svoje prve. Imao je Đoković još jednu, a obe je Ćorić spasio as servisima. Morao se i taj brejk jednom završtit, desilo se to kod rezultata 12:11 za Đokovića, kada je imao prvu set loptu na svoj servis i poveo sa 1:0 u meču. Čak četiri set lopte nije iskoristio Ćorić i imao je za čim da žali nakon ovakvog završetka seta.


Ni mnogo iskusniji i kvaliteniji teniseri od Borne Ćorića teško mogu brzo da zaborave na koji su način ostali bez seta. Istina, Hrvat je lako dobio svoj prvi servis gem u drugom setu, ali je ”popustio” već kod drugog, i to tako što je na brejk loptu, prvu meču za Đokovića, napravio dvostruku servis grešku.


Možda je Đoković mogao ranije da ode na tuširanje, da je iskoristio bar jednu od čak tri brejk lopte u petom gemu, ali je Ćorić pokazao karakter u tim trenucima. Moralo je još da se ”radi”. Do meč lopte naš as je stigao u devetom gemu, na servis Ćorića, ali je bekhend poslao u mrežu. Međutim nije odustajao, u istom gemu je stigao do još jedne, a ovog puta je Ćorić poslao lopticu iza osnovne linije.


Đoković će sutra imati odmor, a na teren će ponovo u petak, kada će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Hubert Hurkač – Lorenco Sonego.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LUKA ILIĆ NIJE JEDINI: Zvezda sprema još jedan veliki povratak za napad na LŠ!

Fudbaleri Crvene zvezde za vikend nastavljaju šampionat Srbije gostovanjem Vojvodini. Nakon dva derbija, pobegli su Partizanu na +10 i prošli...

POVEZANE OBJAVE