Dvadeset i pet leta čekanja

Fudbaleri Ferencvaroša su remizirali 2:2 sa Dinamom iz Kijeva u 2. kolu grupne faze Lige šampiona.

I, čitavo veče za njih bilo je magično, od 59. minuta, pa nadalje. Crno im se pisalo pre toga, kada su Cigankov i Karlos de Penja postigli po gol za tim Mirčee Lučeskua.

Nakon sat vremena igre, napadač koji je bio nadomak prelaska u Partizan Tokmak Nguen smestio je loptu iza leđa Bojka, a onda u 90. minutu, pred krcatom tribinom domaćih navijača, Frank Boli koristi atraktivnu asistenciju Aise Lajdunija i donosi zlata vredan bod mađarskom timu.

Zlata vredan, iz razloga što su bili u zaostatku od dva gola, a potom i zbog osvajanja prvog boda u grupnoj fazi Lige šampiona posle četvrt veka!

Rade dobre stvari u klubu i oko njega i projekat vraćanja u evropsku elitu nakon 25 godina upravo je i sam dokaz onoga što radi Sergej Rebrov, a potom i sama uprava.

Poslednji bod, pre ovog protiv Kijevljana, došao je 22. novembra 1995. godine u remiju sa Grashopersom od 3:3. Pre toga uzeli su bod i Realu u Budimpešti kada je bilo 1:1, a jedinu pobedu u grupi gde je još bio Ajaks ostvarili su protiv slabašnih Švajcaraca i trijumfovali sa 3:0 osvojivši pet bodova na kraju uvodne faze takmičenja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE