Parižani slave Kena, Čelsi ubedljiv u Krasnodaru

Pari Sen Žermen – Bašakšehir 2:0 (0:0)
64′, 79′ Ken

Krasnodar – Čelsi 0:4 (0:1)
39′ Hadson-Odoi, 76′ Verner (p), 79′ Zijeh, 90′ Pulišić

Fudbaleri Pari Sen Žermena i Čelsija slavili su u uvodnim mečevima drugog kola večerašnjeg programa Lige šampiona.

Serija golova Moizea Kena u dresu Pari Sen Žermena se nastavlja (četiri na poslednje dve utakmice) i upravo je mladi napadač na pozajmici iz Evertona bio junak svog tima u Istanbulu protiv Bašahšehira.

Dva puta asistirao mu je Kilijan Mbape, a Ken glavom, a potom i sjajnom reakcijom iz okreta, savladao Merta Gunoka u razdoblju od 15 minuta i time rešio ovaj meč. Između dva pogotka, Bašakšehir je ozbiljno pritiskao, ali završnica nije bila na nivou.

Posle šuta Turuča bio je izvanredan Kejlor Navas, dok u ostalim situacijama, domaći nisu bili dovovljno konkretni. Ističe se partija Edina Višće, koji je u nekoliko navrata sa distance pretio kostarikanskom golmanu.

Pred očima gazde Romana Abramoviča, Čelsi je bio ubedljiv na velelepnom stadionu u Krasnodaru sa 3:0.

Žoržinjo jeste prvi izvođač penala u redovima ,,Plavaca”, ali u poslednje vreme nije previše siguran. Italijanski vezista promašio je protiv Krasnodara u 14. minutu svoj drugi penal od poslednja četiri izvedena.

Nakon srećnog pogotka Hadson-Odoija u 37. minutu, usledio je još jedan penal za goste, a ovog puta odgovornost je preuzeo Timo Verner i bio je precizan. Isti igrač je tri minuta kasnije asistirao Hakimu Zijehu za sjajan pogodak, prvi u dresu Čelsija po dolasku iz Ajaksa.

Konačan rezultat postavio je Kristijan Pulišić u 90. minutu susreta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE