Trener Libereca: Zvezda je odličan tim, ali ima jednog velikog provokatora

Ekspedicija Libereca doputovala je u Beograd na megdan sa Crvenom zvezdom u 2. kolu lige Evrope.

Trener češke ekipe, Pavel Hoftih, rekao je pred ovaj meč da je beogradski klub veoma težak protivnik.

Dobro smo analizirali Zvezdu, gledali smo meč sa Hofenhajmom i još neke utakmice. To je odličan tim, upoznao sam ih pre dve godine kao sportski direktor Trnave, a od tada su dodatno napredovali. Teško je u ovom trenutku tražiti njihove slabosti, jaki su napred, imaju dosta brzih igrača. Veoma težak rival, kompaktni su kao tim, a za razliku od Genta jaki i čvrsti u odbrani, rekao je Hoftih.

Duel u Beogradu će se znatno razlikovati od meča sa Gentom.

Naš teren je velika prednost, kod kuće možemo da budemo jaki i neprijatni. Da li će to biti dovoljno za Zvezdu, teško je reći. Moramo da imamo dan, ali došli smo u Beograd da steknemo iskustvo i da se borimo za češki fudbal. Važno je što već imamo tri boda. Zvezda je vrlo opasna u napadu, odlični su u igri jedan na jedan, odlično su organizovani i disciplinovani. Gent je bio zanimljiv u napadu, ali je imao velike rupe u defanzivi.

Hoftih je nekoliko rečenica posvetio i Geloru Kangi, koji je dve sezone proveo u Sparti iz Praga.

Znamo kakav je Kanga, odličan fudbaler, ali veliki provokator. Nećemo mu posvetiti posebnu pažnju, čitav tim Zvezde je na visokom nivou. Idemo da se borimo, a videćemo za šta će to biti dovoljno, zaključio je trener Libereca.

Utakmica Crvena zvezda – Liberec na programu je u četvrtak od 18.55 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE