”Valjak” bez ručne, težak poraz Partizana od francuskih rekovalescenata

Partizan – Burg 76:89
(19:22, 21:35, 18:17, 18:15)

Beogradski Partizan izgubio je veoma važan meč u Evrokupu od francuskog Burga 76:89, u 5. kolu ovog takmičenja i sada ima dve pobede i tri poraza, posle prve polovine nadmetanja u grupi A.


Da sve bude gore, bodove je odneo tim koji nije trenirao poslednje dve sedmice zbog toga što je nekolicina prvotimaca bila pozitivna na koronavirus, pa su propustili dva prethodna kola u Evrokupu, odnosno utakmice sa Uniksom i Venecijom. Ovo je Burgu bio treći meč i drugi trijumf, pošto su na startu ubedljivo slavili u Turskoj protiv Baščešehira.
Partizan je prespavao prvo poluvreme utakmice sa Burgom. Neverovatnom indolentnošću, te lošim dodavanjima u napadu, prosto su nudli pobedu Francuzima, što su ovi obilato koristili i napunuli koš domaću u prvih 20 minuta, postigavši čak 57 poena.


Ma početku je Burg služio šut, pogodili su nekoliko teških šuteva i došli do dvocifreme prednosti u 5. minutu, bilo je 16:6 Tada je za kratko proigrao Partizan, serijom 7:0 uhvatio je priključak. Markus Pejdž je upao sa klupe i ubacio dve trojke, onu drugu sa zvukom sirene i crnobeli su imali samo tri poena minusa posle deset minuta. U drugom delu prve četvrtine dominirao je Alen Omić koji je ubacio 10 koševa, najviše u oba tima. Dobrog saradnika imao je u Pikoku sa šest poena i nekoliko skokova.


I početak druge deonice pripao je gostima. Sada se razgoropadio Pelos, koji je očas posla postao dvocifren. Partizan je ređao greške u napadu i jedino ga je ofanzivni skok još držao u igri. Dugo je Burg održavao osam poena razlike, a onda je pobegao na +14, zahvaljujući Pelosu koji je na niskom postu mučio Veličkovića, Jankovića i Tomasa. Taman su Gordić i Mekintajer ubacili po trojku, tamnoputi peljmejker domaćina je izgubio dve lopte posle loših dodavanja, mada je i Brajan Angola u tim trenucima bio izgubljen u prostoru i vremenu. Usledila je nesportska lična Mekintajera i laki poeni odličnog Anđušića za maksimalnih 16 razlike za Burg. Imali su gosti i svih 19 poena prednosti, ali je Gordić polaganjem na isteku poluvremena smanjio na 40:57.


Pelos je igrao jednu četvrtinu i postigao 16 poena, dvicifren je bio i Danilo Anđušić sa 10, dok je Partizan predvodio Nemanja Gordić sa 7 koševa. Treba reći da su Francuzi dali 35 koševa u drugom periodu, a Partizan je izgubio 12 lopti za poluvreme, posle kojih su, uglavnom, sledili laki poeni.
Sa nešto većom energijom ušli su domaći u drugo poluvreme, ali igra i dalje nije bila tečna, samo je odbrana, koliko toliko, bila bolja. Ni taj kratki, nazovi, bljesak, nije dugo trajao. U 24. minutu Burg je vodio 20 razlike, 44:64! Partizan je u napadu bio pogubljen, a u odbrani se sve radilo na o’ruk, što je Anđušić kažnjavao dalekometnim hicima. Dve brze trojke Pejdža i Mekintajera, te penali Gordića, spustili su prednost gostiju na 13 poena prednosti, ali su oni odgovorili sa 5:0, opet zahvaljujući Danilu Anđušiću. Pokušao je Šćepanović da igra sa četiti niska igrača, da bi agresivnošću u odbrani naterao goste na greške, ali su oni igrali strpljivo i čekali prekršaje rivala. Ako je za utehu, Partizan je dobio treću četvrtinu, ali samo sa poenom razlike, što je značilo da u poslednji period ulaze sa minusom od 16 koševa.


Predstojala je borba za što podnošljiviji poraz, u slučaju da se stvori neki krug na kraju takmičenja u grupi, pa da odluči koš razlika. Odbrana je bila nešto čvršća, ali crno-beli nisu uspevali nikako da spuste razliku na jednocifrenu i tako produže nadu da se može dogoditi čudo u finišu meča. No, čuda se ne dešavaju svaki dan, a pogotovo ako im ne ”pomognete” da se dese. Burg je u poslednja tri minuta uspeo da poveća razliku, slavio je sa 13 koševa razilke, i pošto je slavio i u Istanbulu i u Beogradu, svoje šanse za prolaz u Top 16 učini sasvim realnim.


Najefikasniji na meču bio je fantastični Pelos koji je uz 28 poena imao i 6 skokova. Njemu je uz rame bio Danilo Anđušić sa 23 poena, dok je dvocifren bio i Alen Omić sa 10 koševa. Napomenimo da su gosti doputovali i bez prvog trenera, pa je na klupi bio pomoćnik Savović.
U ekipi Partizana četvrorica košarkaša imala su dvocifren učinak. Gordić je ubacio 15, Pejdž 14, Erik Mika 12, a Kodi Miler Mekintajer 10 poena. U sledeem kolu crno-beli dočekuju španski Huventud.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE