Disciplinska komisija kaznila učesnike “Večitog derbija”

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije donela je odluke vezane za 163. Večiti derbi.

Partizan je kažnjen sa milion dinara, a razlozi su sledeći: slaba organizacija utakmice, nepoštovanje mera iz Covid-19 protokola – veći broj lica od dozvoljenog u ložama zapadne tribine, kao i zlupotreba novinarskih akreditacija.

Crvena zvezda je kažnjena 300.000 zbog kršenja protokola Covid-19. Na klupi za rezervne igrače nisu svi nosili maske i bez maski su lica iz medicinskog tima ulazila na teren tokom utakmice.

Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, kažnjen je sa 200.000 dinara zbog komentarisanja suđenja. Terzić je posle utakmice izjavio da je glavni arbiter meča Novak Simović bio katastrofalan, da je sve sudio u korist Partizana, kao ni da ne zna ko i zašto štiti ovakav Partizan.

Što se tiče Miloša Vazure, generalnog direktora Partizana, zbog izjava posle derbija kada je rekao da je sudija Simović odradio svoj deo posla i da je u poluvremenu dobio poziv koji se ne odbija, postupak je u toku.

Disciplinska komisija je tražila izjavu od Vazure koji se nije izjasnio, a čekaju se i izjave od glavnog sudije Simovića, kao i njegovih pomoćnika Dalibora Đurđevića, Milovana Ristića i četvrtog arbitra Miloša Milanovića. Takođe je tražena i izjava delegata pomenutog susreta Branka Stojakovića.

Na osnovu prijave kapitena Zvezde Milana Borjana pokrenut je postupak protiv potpredsednika Partizana Vladimira Vuletića zbog kršenja članova 22 i 23 Etičkog kodeksa FIFA, člana šest Etičkog kodeksa FS Srbije i kršenja članova 79 i 85 Disciplinskog pravilinka FSS.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PORAZ CRNO-BELIH: Četvrtina kojom je Olimpijakos slomio Partizan (VIDEO)

Košarkaši Partizana zakomplikovali su dodatno plasman u plej-in Evrolige nakon poraza od Olimpijakosa. Propustili su priliku da budu u zoni...

POVEZANE OBJAVE