Lalatović: Da pobedimo Bačku pa da onda svi jure moj rekord

Fudbaleri Vojvodine dočekaće Bačku u 13. kolu Linglong Superlige Srbije.
Nenad Lalatović je uoči ovog duela rekao da veoma poštuje rivala, ali da su najteže unapred dobijene utakmice.

Bačku veoma respektujem kao protivnika i kao klub. Imaju odlične igrače, odigrali su dobro pogotovo protiv Partizana ili Inđije, ali nekada se dogodi i da odigrate dobro, a ne pobedite. Pokazali su da znaju da igraju protiv velikih klubova, da igraju lep i dopadljiv fudbal, “do noge”. Možda su malo niža ekipa, ali su zato brzi i imaju fenomenalnu polukontru i kontru. Nikako ne smemo da ih potcenimo, mi smo igrali prijateljski meč sa njima, bilo je 1:1 ali smo gubili do 90. minuta i dali gol iz prekida. Najteže su unapred dobijene utakmice, ali ja neću dozvoliti opuštanje, nije mala stvar biti ispred Partizana, Čukaričkog, TSC-a i prići Zvezdi na samo 6 bodova, rekao je Lalatović.

On se osvrnuo i na nešto što mu prilično smeta u poslednje vreme.

U poslednje vreme, kad Partizan izgubi svi govore Zvezda beži Partizanu 9 bodova, a niko Vojvodinu ne pominje. To svakom Novosađaninu i navijaču Vojvodine smeta. Igra još neko fudbal osim Zvezde i Partizana, a kad Partizan bude drugi onda pričajte koliko mu beži Zvezda. Ja sam veoma ponosan na drugu poziciju i što smo prvi pratioci Zvezde, nadam se da ćemo tako i nastaviti. Zašto bi samo Zvezda i Partizan bili šampioni. Nisu nas shvatali ozbiljno kad smo govorili da ćemo osvojiti Kup pa smo ga na kraju osvojili. Ja bih voleo da do meča sa Zvezdom u Novom Sadu ne napravimo nijedan kiks pa da ovde vidimo jednu lepu utakmicu dva najbolja tima u Srbiji i da pokušamo da priđemo još korak bliže. Idemo od utakmice do utakmice, moj cilj je trofej i ove sezone, a koji će biti ne znam.

Kadrovska situacija je veoma dobra.

Vukadinović se oporavio, jedini problem je Topić koji nije spreman za čitav meč i videćemo da li će igrati protiv Bačke. Na sve ostale igrače mogu da računam, radili smo test na koronu, svi su negativni. Neće igrati ni Čović koji ima četiri žuta kartona.

Lalatović ima priliku da u slučaju pobede postane trener sa najviše pobeda u istoriji kluba.

Vojvodina je favorit, pritiska nema, ja se trudim da to sve postane normalno. Vojvodina treba da pobeđuje skoro svaku utakmicu. Srećan sam što sam ovde, uživam i ako Bog da da pobedimo pa da onda svi jure moj rekord, zaključio je Lalatović.

Utakmica Vojvodina – Bačka na programu je u petak od 18 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RAZOČARAO DOMAĆU PUBLIKU: Zverev poražen od igrača van TOP 100

Nemački teniser Aleksander zvezrev veoma je razočarao domaću publiku, pošto je na turniru u Minhenu poražen u četvrtfinalu od...

POVEZANE OBJAVE