LE: Gomez dao gol sa svoje polovine, Živkovići uzeli bod u Granadi, Bugari odoleli u “večnom gradu” [VIDEO]

Za razliku od prve polovine mečeva 2. kola Lige Evrope, u preostalih 12 utakmica nije bilo mnogo pogodaka.

Najveće iznenađenje dogodilo se na rimskom ”Olimpiku” gde Roma nije uspela da pobedi bugarski CSKA. Jeste ”vučica” počela bez nekoliko standardnih prvotimaca, ali se ipak očekivala pobeda italijanskog predstavnika. U grupi A igrali su još Kluž i Jang Bojs, a utakmica je, takođe, okončana remijem, Poveo je rumunski šampion, ali su Švajcarci brzo poravnali i sa Romom drže čelo tabele, obe ekipe imaju po 4 boda.

Zato u grupi B Arsenal i Molde imaju po maksimalnih šest i blizu su prolaska u nokaut fazu. Norvežani su posle velike borbe minimalnim rezultatom savladali Rapid iz Beča, dok je Arsenal imao lak posao sa irskim Dandalkom i golovima Nketije, Viloka i Pepea slavio sa 3:0.

Nici je bio dovoljan jedan gol protiv izraelskog predstavnika Hapoela Bar Ševe, a identičan rezultat, 1:0 viđen je u Pragu. Slavija imala igrača više protiv Leverkuzena od 22. minuta kada je isključen Belarabi, promašila je čak i penal, Hradecki je odbranio šut Stančijuu, ali je stigla do pobede u 80. minutu golom Olajinke.

Minimalac je bio i u Glazgovu, Rendžers je pobedio poljski Leh golom Morelosa dvadesetak minuta pre kraja. Benfika je u istoj grupi u drugih 45 minuta dala tri gola belgijskom Standardu, a dvostruki strelac bio je Pici.

Živko i Andrija Živković bili su u startnoj postavi PAOK koji je odigrao 0:0 u Granadi protiv istoimenog španskog predstavnika. Bod je zadovoljio ambicije Solunaca, a sigurno je da je rezultatom zadovoljniji golman PAOK, nego napadač. Uzbudljivo je bilo na Kipru, Omonija je povela golom Španca Đordija Gomeza, koji je savladao golmana Mvogoa sa svoje polovine.

Čuvar mreže PSV-a je nesmotreno napustio gol liniju, pa ga je Španac posle prekida lobovao sa svog dela terena. Ipak, Kiprani su ostali praznih šaka, a dvostruki strelac za ”filipsovce” bio je mladi kapiten tima Malen. Pobedonosni gol postigao je u poslednjim sekundima meča.

AZ je upisao i drugi trijumf u grupi F, a Rijeka drugi poraz. U Alkmaru je bilo 4:1 za domaćina. Derbi je igran u San Sebastijanu, lider La Lige real Sosijedad je izgubio na svojoj ”Anoeti” od Napolija, a jedini strelac bio je Politano u 56. minutu. Za goste iz Napulja igrao je i naš Nikola Maksimović.

Grupa A:

Roma – CSKA Sofija 0:0
Kluž – Jang Bojs 1:1 (0:0)

Grupa B:

Molde – Rapid 1:0 (0:0)
Arsenal – Dandalk 3:0 (2:0)

Grupa C:

Nica – Hapoel B.Š. 1:0 (1:0)
Slavija – Leverkuzen 1:0 (0:0)

Grupa D:

Rendžers – Leh 1:0 (0:0)
Benfika – Standard 3:0 (0:0)

Grupa E:

Granada – PAOK 0:0
Omonija – PSV 1:2 (1:1)

Grupa F:

AZ – Rijeka 4:1 (2:0)
Sosijedad – Napoli 0:1 (0:0)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srpsko čudo nastavlja prodor na WTA listi: 14-godišnja teniserka dogurala do novog polufinala!

Veliku pažnju teniske javnosti prošle godine je privukla Luna Vujović, koja je na dominantan način trijumfovala na Evropskom prvenstvu...

POVEZANE OBJAVE