Obradović: Himki nije pokazao pravo lice, to je ekipa za Top 8

Košarkaši Crvene zvezde gostovaće Himkiju u 6. kolu Evrolige.

Klub iz Podmoskovlja ostvario je pet poraza u isto toliko utakmica na početku sezone, ali ta činjenica neće zavarati Sašu Obradovića.

Himki u dosadašnjem toku lige i sezone, nije pokazao ni pravo lice ni pun roster, konačno su zajedno sem Stefana Jovića, cela ekipa je na okupu. Verujem da ovu utakmicu vide kao priliku da se vrate na neki kolosek. Oni su kao ekipa možda i najgore pogođeni ovim koronavirusom i svim posledicama koje nosi. Mi ipak treba da razmišljamo samo o nama, i taj neki kondicioni deo, možda možemo fizičkom igrom svih 40 minuta da tražimo našu šansu za pobedu. Himki je ako ne ekipa za F4, za TOP 8 sigurno, takav je roster, ali ponavljam, mi imamo svoje probleme, adaptacija Terija i Ročestija, period prilagođavanja O Brajanta koji je potreban uz nesumnjiv kvalitet koji poseduje. Potrebno je vreme da se prilagodi ekipi, rekao je Obradović pred ovaj duel.

Ognjen Dobrić smatra da je Himki ekipa pravljena za samu završnicu.

Himki je imao nešto lošiji start iz više razloga, ali sada su kompletni, imaju pun roster i to je ekipa koja je pravljena da dođe do same završnice. Sigurno su “gladni” i željni pobede, i očekuje nas izuzetno težak posao. Imamo sada i nove momke tu, polako se uvode, prilagođavaju se i pomažemo im da se što pre uključe u ekipu jer će nam puno značiti, izjavio je Dobrić.

Meč je na programu u petak od 18 časova, a već u subotu crveno-beli se vraćaju u Srbiju. Dva dana kasnije sledi duel sa Krkom u ABA ligi, a potom meč sa Bajernom koji će otvoriti seriju teških utakmica.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RAD I TRUD SE ISPLATILI: Bivši golman Intera i Milana u Juventusu!

Bio je član Intera i Milana, a sada će pojačati Juventus! Kako prenose italijanski mediji, Vojćeha Ščensnog će među stativama zameniti...

POVEZANE OBJAVE