Rapsodija crveno-belih: Česi ispraćeni “petardom” sa “Marakane”! [VIDEO]

Crvena zvezda – Slovan Liberec 5:1 (2:1)
Ben 7′, 22′, Gajić 50′, Katai 67′, Falćineli 70′ – Matoušek 41′

Fudbaleri Crvene zvezde priredili su nezaboravno veče na stadionu “Rajko Mitić” i velika je šteta što susretu drugog kola L grupe Lige Evrope nisu mogli da prisustvuju gledaoci.

Izabranici Dejana Stankovića, koji nije bio na klupi zbog suspenzije, deklasirali su češki Slovan Liberec u utakmici, koja je “na oko” sigurno bila najbolja partija crveno-belih nakon dugo vremena.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gajić, Milunović, Degenek, Rodić (od 75. Gobeljić) – Nikolić, Sanogo – Katai (od 88. Pankov), Ivanić (od 83. Gavrić), Ben (od 83. Petrović) – Falčineli (od 88. Vukanović).

SLOVAN LIBEREC: Nguen – Mikula, Čaluš, Tijani, Sadilek – Koščelnik, Hromada (od 86. Šulc), Mara (od 90. Barac), Moskera (od 90. Fukala) – Matuošek (od 75. Beran), Helal (od 75. Rabušic)

Zvezda je u šestom minutu izvela dobru akciju u kojoj su učestvovali Katai i Falćineli i to je bio uvod u vodeći gol. Katai je prošao po levoj strani, ali je njegov centaršut blokiran. Ipak, u nastavku je Rodić uputio oštru loptu u peterac gde se našao El Fardu Ben i glavom savladao Nguena.

Domaći umalo da dođu do drugog gola u sledećem napadu. Gajić je sjajno uposlio Nikolića, ali je njegov udarac odbranio Nguen, na lotu je natrčao Falčineli i nije bio precizan.

Gosti iz Češke su se potom malo oslobodili pritiska, ali se ponovo Zvezda našla u šansi. Ivanić je iskosa sa leve strane dobro šutirao, a Nguen je loptu skrenuo u korner.

Crveno-beli su udvostručili prednost u 22. minutu. Mirko Ivanić je ponovo odlično prošao po levoj strani i odigrao povratnu u srce šesnaesterca, a Ben je raspalio po lopti i Nguen je bio nemoćan.

Već u sledećem napadu Falćineli je mogao da postigne i treći gol za Zvezdu nakon dobre akcije Ivanića i Kataija, ali je iz dobre situacije šutirao preko gola.

Katai je izveo novu majstoriju u 37. minutu. Fantastično je Zvezdin Magiko šutirao sa 20-ak metara, ali nije imao sreće. Nguen je bio savladan, a ovaj put se isprečila stativa.

U vazduhu je visio gol gostiju, ali je do pogotka stigao Liberec. Nakon greške Sanogoa u 41. minutu, gosti su razmenili dva pasa, a Jan Matuošek je raspalio sa 20-ak metara i Borjan nije imao šanse da spreči gol.

l

Još jednu veliku priliku imao je šampion Srbije u smiraj prvog dela. Rodić je uposlio Bena, koji je odložio loptu Ivaniću, ali je vezista neometan sa 10 metara poslao loptu preko gola.

Zvezda je nadigrala Liberec u prvom delu, ali je rezultat na semaforu bio samo 2:1 u korist crveno-belih.

Primljen pogodak u finišu prvog dela nije uticao na crveno-bele, koji su do trećeg gola stigli već u petom minutu nastavka. Katai je sjajno uposlio Bena, koji je napravi lažnjak, a lopta se potom odbila do Milana Gajića na desnoj strani. Zvezdin bek je bio priseban i smestio je u nebranjenu mrežu.

Domaći su izveli još jednu dobru kontru u 58. minutu, ali je pas Kataija ka Falćineliju bio zamalo neprecizan.

Milan Borjan je fantastično reagovao u 62. minutu, kada je panterskom intervencijom zaustavio slobodnjak Mare sa 17 metara.

Najlepši trenutak na meču dogodio se u 67. minutu. Magiko Katai je napravio čudesan prodor, nanizao je nekoliko fudbalera gostiju i savladao Nguena.

Zvezda je do petog gola došla četiri minuta kasnije. Ben je izveo korner sa desne strane a Dijego Falćineli je glavom, uz malu pomoć gostiju pronašao put do mreže.

Imao je kolosalnu šansu i Gavrić u 87. minutu, kada je nakon sjajnog solo prodora izbio sam ispred golmana Nguena, koji je skratio ugao i spasio svoj tim još težeg poraza.

Do kraja nije bilo previše uzbuđenja i Zvezda je tako upisala najubedljiviju pobedu u grupnoj fazi nekog od evropskih takmičenja. Crveno-beli su sada drugi na tabeli grupe L sa tri boda, koliko ima i večerašnji protivnik.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE