Italijan ispratio Đokovića iz Beča: Najbolji teniser sveta kao da nije bio na terenu i osvojio je samo tri gema

Lorenco Sonego – Novak Đoković 2:0 (6:2, 6:1)

U prva dva četvrtfinala turnira u Beču desila su se iznenađenja, Anderson je dobio Medvedeva, a Rubljov Tima, ali to nije ništa naspram senzacije u trećem, u kome je Lorenco Sonego, tek 42. teniser sveta, pobedio Novaka Đokovića i plasirao se u polufinale. Italijan je u glavni žreb stigao kao ”laki luzer”, umesto Dijega Švarcmana, i do četvrtfinala izbacio Lajovića i Hurkača.

Ipak, treba reći da Đoković u ovom meču, ne da nije bio na svom nivou, nego jednostvano kao da nije bio ni na terenu bečke dvorane, pa je za samo 70 minuta igre Sonego pobedio sa 6:2, 6:1, nanavši jedan od najtežih poraza Đokoviću u karijeri.

Kod rezultata 30:15 u prvom gemu Novak je napravio dve velike greške i prosto poklonio brejk rivalu. Taj prvi gem kao da je odredio i sudbinu seta, Sonego je shvatio da ima čemu da se nada u duelu sa najboljim teniserom sveta, počeo je da igra iznad svojih mogućnosti, dok je Đoković grešio i onda kada se činilo da je to nemoguće. Ako na sve dodamo i potpunu nezainteresovanost srpskog asa u najvećem delu seta, uopšte ne čudi to što je na semaforu pisalo Sonego – Đoković 4:0, a nešto kasnije, posle samo 32 minuta igre u trećem četvrtfinalu turnira u Beču 6:2 za italijanskog tenisera.

Đoković u prvom setu nije imao nijednu brejk loptu, dok je Sonego iskoristio dve od tri, koliko je stekao, pre svega zahvaljujući greškama Srbina. I u ostalim statističkim kategorijama Sonego je bio mnogo bolji, a govor tela Novaka Đokovića nije nagoveštavao ništa dobro ni u nastavku meča.

Potvrda je stigla veoma brzo, već u prvom gemu drugog seta Sonego opet pravi brejk i to ponovo posle 30:15 za Đokovića. Opet je Italijanu bila dovoljna jedna brejk prilika. Potvrdio je Sonego brejk u nraednom gemu na svoj servis, a onda smo videli i znake života kod Đokovića, pošto je smanjio na 2:1, izgubivši samo jedan poen u gemu u kom je bio na servisu. Čak 46 minuta trebalo je Đokoviću da stekne brejk loptu, a onda je tri puta imao priliku za brejk. Da je bar malo ličio na ”starog” Novaka, iskoristio bi bar jednu, ovako je Sonego, dosta lako, spasio svaku i dobio i taj gem.

To kao da je bila poslednja šansa za povratak u meč, s obzirom da je Sonego u narednom još jednom oduzeo servis srpskom teniseru i stigao nadomak najveće pobede u karijeri, mada ovaj igrač već ima jednu ATP titulu, i to na travi. Tada je u turskoj Antaliji u finalu pobedio Miomira Kecmanovića, iako je mladi srpski teniser imao i meč loptu.

U sedmom gemu Đoković je imao 0:40 na servis rivala, trebalo je samo da sačeka grešku Sonega i upiše svoj prvi brejk, ali ni to nije uspeo pa je, posle najdužeg gema u meču, Sonego poveo sa 5:1. Nije nas iznenadio ni epilog narednog gema, Sonego je još jednom uzeo brejk, peti u meču, i posle prve meč lopte visoko podigao ruke u znak proslave velikog trijumfa.

U polufinalu Beča Sonego će igrati sa boljim iz meča Dimitrov – Evans.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KUP SRBIJE: Radnički odolevao, Voša u finalu!

Fudbaleri Vojvodine prvi su finalisti Kupa Srbije za ovu sezonu. Oni su u Kragujevcu savladali Radnički sa 1:0. Milutina...

POVEZANE OBJAVE