Novi težak duel za Megu: Mornar izuzezno kvalitetan protivnik

Trener Mege Vladimir Jovanović je pred duel u Baru istakao da njegova ekipa mora koncentrisanom i čvrstom igrom da pokuša da zaustavi napadačku igru Mornara.

Nakon odlične predstave protiv Crvene zvezde, gde su tesno poraženi, košarkaše Mege očekuje još jedan težak duel, a ovog puta protivnik je Mornar.

– Igramo protiv veoma kvalitetnog protivnika koji pored ABA lige, učestvuje i u Evrokupu u kome ima zapažene rezultate. Već dugi niz godina na čelu sa trenerom Pavićevićem igraju jako dobru košarku na dva fronta. Imaju jako dobre pojedince i ne menjaju mnogo igrača u toku sezone, zadržavajući okosnicu tima. Mornar igra napadačku košarku, svi su u spoljnoj liniji orijentisani kao napadači, šuteri za tri poena. Igraju jako široko sa Lukovićem koji je jedan od glavnih odbrambenih igrača, uz još bolju odbranu nego prethodnih sezona – rekao je Jovanović i dodao šta očekuje od sovjih košarkaša:

Od nas očekujem da koncentrisanom i čvrstom igrom zaustavimo njihovu napadačku igru, što uopšte nije lako obzirom da oni u svakom trenutku imaju bar tri šutera za tri poena na terenu. Ne trebamo u tom segmentu da pokušavamo da se nadmećemo sa njima već da, koncentrisanom i fokusiranom igrom, pre svega u odbrani, da pokušamo da igramo sa Mornarom 40 minuta na njihovom terenu.

Mega i Mornar su se do sada sedam puta sastali u ABA ligi uz skor 5-2 za Megu. Posle četiri odigrana kola ABA lige, Mega Soccerbet ima skor 3-1 dok je Mornar zabeležio dve pobede i jedan poraz uz jedan meč manje.

FOTO: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE