Raspisan konkurs za Kup Radivoja Koraća

Košarkaški savez Srbije (KSS) održao je danas u ,,Kući košarke” 72. sednicu Upravnog odbora.

Posle usvajanja Zapisnika sa 70. sednice i 71. sednice UO KSS održane elektronskim putem, donesene su odluke o formiranju i imenovanju članova Izborne komisije za sprovođenje procedure za kandidovanje i izbor predsednika i organe KSS koje bira Skupština KSS.

Takođe, usvojen je Predlog izmena i dopuna Statuta KSS, koji će biti prosleđen Skupštini KSS.

Ovom prilikom donesena je i odluka o imenovanju Dragoljuba Avramovića za trenera U16 muške nacionalne selekcije, dok će treneri koji su imenovani u 2020. godini za muške reprezentativne selekcije U18, U19 i U20 ostati treneri i u 2021. godini u godištima koja vode.

Upravni odbor KSS raspisao je Konkurs za organizaciju Finalnog turnira Kupa Radivoj Korać za sezonu 2020/2021 i Konkursa za organizaciju Finalnog turnira Kupa Milan Ciga Vasojević za sezonu 2020/2021.

Takođe su donesene odluke o prestanku članstva klubova u KSS, kao i odluke o usvajanju molbi košarkaških klubova za članstvo u KSS.

Pored svega navedenog, uz saglasnost Ministarstva omladine i sporta, odlučeno je da se akti Košarkaškog saveza Srbije vezani za E-sport košarka usklade sa aktima FIBA, kako bi naša zemlja u budućnosti mogla da učestvuje na velikim međunarodnim takmičenjima u E-sport košarc

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE