Skraćena sezona u NBA ligi, gledamo najjači tim ,,Orlova” na Olimpijskim igrama?

Naredna sezona NBA lige mogla bi da bude značajno skraćena, ali pod uslovom da započne 2021. godine, prenosi novinar ,,Njujork Tajmsa” Mark Stejn.

Navodi se da će igračima biti ponuđen regularni deo sezone sa 50 utakmica, umesto standardnih 82, koliko je svaki tim igrao. To će se dogoditi pod uslovom da Sindikat igrača odluči da šampionat startuje sredinom januara, umesto 22. decembra, kako su čelnici lige predložili.

Glavni razlog za tu odluku, jesu televizijski partneri, kojima ne bi odgovaralo to da sezona traje do posle sredine jula kako se ne bi isprepletala sa Olimpijskim igrama u Tokiju.

To bi potencijalno bila dobra vest za selekciju Srbije, ukoliko se ,,Orlovi” plasiraju na Igre u Japanu, jer bi srpski tim, pretpostavlja se, imao pomoć košarkaša iz NBA lige. Kvalifikacioni turnir u Beogradu, Srbija igra sa Novim Zelandom i Dominikanskom republikom i jasno je da su veliki favoriti da zauzmu prvu poziciju. Turnir je na programu od 22. juna do 4. jula 2021. godine.

Najveća svetska smotra zakazana je od 24. jula do 9. avgusta naredne godine, pod uslovom da zdravstvena situacija bude pogodna.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real Madrid šokirao Siti na Etihadu i obezbedio plasman u polufinale LŠ (VIDEO)

U revanš meču četvrtfinala Lige šampiona Real Madrid pobedio je Mančester siti psole penala. Posle 90 minuta bilo je...

POVEZANE OBJAVE