Vošinih tri, za minus tri do Zvezde

Vojvodina – OFK Bačka 3:1 (2:0)
26′ Zukić, 40′ Bojić, 61′ Vukadinović – 82′ Krčmarević

Fudbaleri Vojvodine ubedljivo su savladali ekipu OFK Bačke sa 3:1 u okviru 13. kola Ling long Super lige Srbije.

,,Stara dama” iz Novog Sada je potpuno dominirala utakmicom sa tri gola ispratila ekipu Bačke, a ujedno se i približili liderima Crvenoj zvezdi na tri boda zaostatka.

Vojvodina se uglavom oslonila na ubačaje sa bokova, pa su najviše pretilu upravo na taj način, ali Mrkaić i družina nisu pronalazili put do gola. Nakon što su potpuno dominirali u prvom delu prvog poluvremena u 26. minutu stigla je nagrada. Dejan Zukić je dobio sjajan pas preko odbrane Bačke i glavom prebacio golmana Milojevića za vođstvo domaćina.

Nastavila je Vojvodina u istom ritmu i tri minuta kasnije sjajnu dubinsku loptu dobio je Vukadinović, te je nakon prijema srušen na samoj ivici šesnaesterca, iskosa sa leve strane. Iz teške pozicije oprobao se Drinčić, ali reagovao je Milojević.

Izvanrednu akciju u kojoj je učestvovalo pet fudbalera Vojvodine pri čemu je odbrana Bačke potpuno popucala, krunisao je Petar Bojić, posle povratne lopte strelca prvog gola – Zukića. To je bio sedmi prvenstveni gol Bojića, a ispred njega su Makarić iz Radnika i Lukić iz TSC-a sa devet pogodaka. Nisu gosti bili dostojan rival Vojvodini u prvom poluvremenu ovog meča.

Potez utakimce viđen je u 62. minutu kada je Miljan Vukadinović presekao loptu kapitenu gostiju Milenku Škoriću na 30 metara od gola Bačke, a onda sam i završio akciju predivnim golom udarcem u suptoran ugao.

Vojvodna je u potpunosti kontrolisala susret do samog kraja, a Lalatović je, između ostalih, priliku dao i mladom Urošu Kabiću, koji je imao svoj debi u dresu prvog tima, ali i golmanu NemanjI Toromanu. Druga promena nije bila prinudna, već je Lalatović, kada su mu se mogućnosti otvorile, rešio da nagradi mladog čuvara mreže. Odlični Vukliš ionako nije imao posla na ovoj utakmici.

Ipak, to se ubrzo promenilo, pošto je mladi Toroman morao da vadi loptu iz sopstvenog gola. Sjajan volej udarac uhvatio je Nikola Krčmarević nakon kornera i probušio mrežu kod severne tribine stadiona ,,Karađorđe”.

Već naredni napad Bačke, mogao je potpuno da promeni dosadašnju tok meča, ali Toroman je reagovao posle udarca Njamculovića i sprečio neizvesnu završnicu.

Vojvodina je zabeležila deveti trijumf u ovoj sezoni Super lige i sakupili su 29 bodova na drugoj poziciji. Kada je reč o ekipi Bačke, ovo im je bio osmi poraz i sa sedam bodova su na 18. mestu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE