Zvezda stala u poslednjoj četvrtini, Himki upisao prvi trijumf

Himki – Crvena zvezda 83:77
(19:22, 25:18, 14:17, 25:20)

Himki je porazio Crvenu zvezdu u utakmici šestog kola Evrolige, koja je igrana u predgrađu Moskve.

Izabranici Saše Obradovića upisali su treći poraz u pet mečeva u ovoj sezoni u elitnom rangu, a ruski predstavnik je do prvog trijumfa stigao zahvaljujući boljoj igri u poslednjih 10 minuta.

Himki je odlično otvorio meč i već u trećem minutu su domaći vodili sa 8:1. Lojd je sa pet poena uspeo da malo podigne srpski tim, koji je počeo daleko bolje da igra u napadu. Nakon trojke Lazića u šestom minutu, crveno-beli su stigli do vođstva (13:14). Serija se nastavila i nakon 10 uzastopnih poena Zvezda je otišla na plus 5 (13:18). Domaći su se stabilizovali do kraja prve deonice, ali su crveno-beli zahvaljujući igri sa manje grešaka uspeli da zadrže prednost pre prve pauze.

Na početku druge četvrtine strelci su malo stali, a odbrane su bile bolji deo oba tima. Zvezda je čuvalavođstvo, ali Himki nije dopuštao gostima da se odlepe. A onda je usledio potpuno drugačiji ritam meča. U finišu su se šuteri razgoropadili. Šve je pogodio trojku za vođstvo Himkija, odgovorio je Ročesti, pa je uzvratio Bertans, a pogodio je i novajlija O′Brajant. Igralo se koš za koš. Ipak, Himki je na samom kraju prvog poluvremena serijom 6:0 sa +4 otišao na odmor od 10 minuta.

Zvezda je u nastavku zaigrala čvršće i ponovo preuzela vođstvo u 23. minutu (46:47). Odbrana je funkcionisala na vrhunskom nivou u tim trenucima i Himki nije imao rešenja. Crveno-beli su došli do plus 5 (48:53), ali se činu da su mogli još više da materijalizuju to što domaći nisu mogli da poentiraju iz igre. Stegli su se potom gosti u napadu, pa je Himki, koji je prve poene u trećem kvartalu iz igre postigao u 28. minutu preko Mekoluma, uspeo da uhvati priključak i povede (54:53). Poen prednosti uneli su domaći u poslednji period igre nakon novog prodora Mekoluma.

Na startu poslednje deonice trojke su razmenili O′Brajant i Mekolum, a brat NBA asa je nastavio da igra u odličnom ritmu i sa osam uzastopnih poena odveo Himki na +6 (66:60). Tajm-aut Saše Obradovića nije doneo promenu, Zvezda je potpuno stala u napadu. Odbrana je u tim trenucima koliko toliko držala crveno-bele u igri. Kuzmić je uneo malo krvi u napad srpskog tima, ali su domaći ubacivali trojke i držali meč pod kontrolom. Najon novog dalekometnog hica Mekoluma domaći sastav je prvi put stekao dvocifrenu prednost u 38. minutu.

O′Brajantovu trojku “poništio” je Tima i tu je priča bila završena. Volden je sa dve pogođena šuta za tri poena uspeo samo da ublaži poraz. Himki je do kraja odradio posao za prvi trijumf u ovoj sezoni.

Erik Mekolum bio je najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 23 poena. Aleksej Šved je zabeležio 15 poena i 12 asistencija, dok je Džordan Miki uz 11 koševa imao i 11 skokova.

Kod Zvezde je Lojd ubacio 18 poena, uz sedam uhvaćenih lopti i tri asistencije. Novajlija O′Brajant je imao učinak od 14 koševa i četiri skoka, a Kori Volden je upisao 11 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ODMAH TITULA: Bivši selektor Srbije podigao pehar

Srpski vaterpolo trener Dejan Savić imao je uspešnu igračku karijeru. I kao trener takođe i vodio je nacionalni tim Srbije....

POVEZANE OBJAVE