Hrvatski tandem spasio bod Interu, Murijel srušio Krotone, Mihajlović prekinuo crni niz [VIDEO]

Atalanta je prekinula niz od dva uzastopa poraza u Seriji A i pobedila na gostovanju u Krotoneu. Sve važno dogodilo se u prvom poluvremenu, kada su i postignuta sva tri pogotka.

Oba gola za Gasperinijev tim postigao je Luis Murijel, prvi u 26. minutu na asistenciju Malinovskog, a drugi, dvanaest minuta kasnije, posle dodavanja Frojlera. Uspeo je Krotone da se vrati u igru do poluvremena, Miloš Vulić je asistirao Samiju, a ovaj se dobro snašao i savladao Sportijela. Atalanta je sakupila 12 bodova i trenutno je na drugom mestu, dok je Krotone na začelju sa samo jednim bodom.

Prava drama viđena je u Milanu gde Inter nije uspeo da pobedi Parmu, a Konteov tim može da bude prezadovoljan i jednim bodom, pošto je do njega stigao u sudijskoj nadoknadi. U timu Intera nije bilo Romelua Lukakua koji je povređen i to se pokazalo kao ogroman hendikep. U prvih 45 minuta nije bilo golova, a samo što je počeo nastavak Erani je pronašao Žervinja, a ovaj doveo “mlekadžije” u vođstvo. U 62. minutu bilo je već 2:0 za goste, ovog puta Žervinja je fantastično proigrao Ingleze i Handanović je bio nemoćan.

Samo dva minuta trebalo je Interu da se pribere i smanji rezultat. Strelac je bio Brozović. Usledila je velika ofanziva domaćih, ređale su se prilike, ali izjednačenja nije bilo. Tek u 92. minutu Kolarov je odlično izveo prekid, Perišić dobro skočio i poslao loptu iza leđa fantastičnog golmana Sepea. Treba reći da Inter nije pobedio Parmu na “Meaci” već sedam godina.

U poslednjoj utakmici dana Mihajlovićeva Bolonja pobedila je Kaljari sa 3:2, posle preokreta. Gosti su vodili 1:0 i 2:1, golovima Žoao Pedra i Simeonea, ali je domaćin preko dvostrukog strelca Muse Barou i Sorijana, prekinuo niz od tri poraza u prvenstvu.

Krotone – Atalanta 1:2 (1:1)
Simi 40′ – Murijel 26′,38′

Inter – Parma 2:2 (0:0)
Brozović 64′, Pašalić 90+2′ – Žervinjo 46′,62′

Bolonja – Kaljari 3:2 (1:1)
Barou 45′,56′, Sorijano 52′ – Žoao Pedro 15′, Simeone 47′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE