Mijatović: Ja u Partizanu? Trenutno nemoguće, menjao bih pobedu u derbiju za titulu

Nekadašnji fudbaler Partizana i reprezentacije Jugoslavije Predrag Mijatović komentarisao je u intervjuu za ,,Kurir” stanje u klubu iz Humske.

Slabi rezultati Partizana ove sezone, te izostanak iz Evrope naveo je sve kojima je ovaj klub u srcu da upiru prstom u pojedince. Mijatović smatra da nema mestu tome i da je potrebno rešenje za bolje dane Partizana.

– Ne treba tražiti krivce, već treba pronaći rešenje. Nema se vremena za upiranje prstom u bilo koga, svaki dan je bitan za Partizan, zato je potrebno rešavati probleme i u koraku donositi rešenja koja će vratiti klub na pobednički kolosek – započeo je Mijatović

Ali, Mijatović ističe da očigledno nije do trenera s obzirom na to da je česta smena stratega u poslednjim sezonama već praksa u crno-belima.

– Očito je da nije do trenera. Čim se loši rezultati ponavljaju, nemoguće je da je baš svaki trener loš. Žao mi je što Savo, Batica, Ivan i ostali nisu uradili nešto više s voljenim klubom, mada ne treba zaboraviti neke blistave utakmice u Evropi s Miloševićem – smatra Mijatović.

Njegovo ime se više puta dovodilo u vezu sa funkcijom u Partizanu, ali Mijatović odbacuje bilo kakve spekulacije.

– Često se pominje moje ime, bilo da je direktno za učešće u rukovođenju kluba ili indirektno, u vidu saveta i pomoći sa strane. Međutim, takav posao iziskuje 24 časa rada, Partizanu se treba maksimalno posvetiti. A kao što znate, ja ne živim u Srbiji, daleko sam i možda ne bi trebalo da komentarišem mogućnost mog angažovanja u klubu – rekao je Mijatović i nastavio:

Možda jednog dana dođe do toga da se vratim u moj Partizan, ali trenutno je, čini mi se, nemoguće, samo iz pomenutih razloga. Partizan je moj klub, mnogo smo dali jedan drugom, ljubav je obostrana, a otuda i postoji bol kad se gubi, kao što je prisutan sada.

Partizan poslednjih godina ima mnogo više uspeha u derbijima od Crvene zvezde, ali do neizvesne borbe za titulu – ne mogu da dođu.

– Derbi je nešto u čemu svaki put uživam podjednako kao i kad gledam Svetsko prvenstvo. I jeste Partizan bio bolji u mnogim prethodnim derbijima, ali titule se računaju. Ko još pamti derbi iz mog vremena kad smo pobedili Zvezdu, šta to vredi kad je ta Zvezda bila šampion Jugoslavije, Evrope i sveta. Eto, radije bih menjao pobedu ili dobru igru u derbiju za titulu – istakao je Mijatović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA zvezda oduševljena navijačima Partizana

Košarkaš Los Anđeles Klipersa Pol Džordž oduševljen je atmosferom na utakmicama Partizana. On je objavio novu emisiju svog pokdkasta u...
Barnet - Eastleigh
tip Poluvreme/Kraj
1/1 @ 1.86
Ovaj tip je predložio Peca na Meridianbet
Braintree Town - Weymouth
tip 1X2
1 @ 1.61
Ovaj tip je predložio Stefan na MaxBet
Hampton & Richmond - Welling United
tip 1X2
1 @ 2.00
Ovaj tip je predložio Stefan na Mozzartbet
Fagiano Okayama - Mito Hollyhock
tip 1X2
1 @ 1.80
Ovaj tip je predložio Vlajko na Mozzartbet
Tokushima Vortis - Renofa Yamaguchi
tip Ukupno pogodaka - iznad/ispod
Više 2.50 @ 2.14
Ovaj tip je predložio Vlajko na Meridianbet

POVEZANE OBJAVE