Partizan slomio Mačvu u nastavku [VIDEO]

Partizan – Mačva 2:0 (0:0)
Natho 47′ (pen), L. Marković 71′

Partizan je savladao Mačvu u utakmici 13. kola Linglong Super lige Srbije na stadionu u Humskoj.

Izabranici Aleksandra Stanojevića su do trijumfa stigli u nastavku susreta kada su postigli oba pogotka protiv borbenog rivala iz Šapca.

PARTIZAN: N. Stevanović – Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović (od 55. Urošević) – Natho, Zdjelar – F. Stevanović (od 69. Lutovac), Pavlović (od 46. L. Marković), Asano – Holender (od 83. Šćekić)

MAČVA: Gordić – Dabić, Mijailović, Marković (od 91. Vujičić), Božić (od 91. Mijailović) – Ivić, Obrovac, Knežević, Adamović – Tripković (od 65. Ortiz), Zukanović (od 81. Mihajlović).

Crno-beli su krenuli veoma ofanzivno od samog starta i stvorili dve dobre šanse. Holender je pogodio stativu u drugom minutu, kada je iz okreta uputio udarac ka golu gostiju, a Asano je minut kasnije šutirao pored gola iz izgledne pozicije. U petom minutu zapretila je i Mačva, ali je Stefan Tripković zamalo zakasnio da centaršut sa leve strane pretvori u gol.

Utakmica je imala određen ritam, a crno-beli su novu priliku imali u 21. minutu, ali je Gordić zaustavio slobodan udarac Natha sa 22, 23 metra. Potom je nova akvizicija Mančester Sitija Filip Stevanović okušao udarac u 26. minutu, a Gordić je ponovo bio siguran.

U 36. minutu Natho je izveo korner , a štoper Vujačić nogom poslao loptu ka golu a santimetri su bili saveznici golmana Gordića u ovom slučaju.

Gosti su tražili penal minut kasnije nakon duela Vujačića i Kneževića, ali je sudija Mitić odmahnuo rukom.

Do kraja poluvremena vredi istaći u pokušaj Bibrasa Natha, ali nije bilo promene rezultata. Partizan jeset napadao u prvom delu, ali nije uspeo da pronađe put do mreže gostiju.

Već nakon 30 sekundi nastavka dosuđen je jedanaesterac za Partizan. Nakon centaršuta Asana, Obrovac je igrao rukom i dileme nije bilo. Bibras Natho, kao i mnogo puta do sada, bio je siguran realizator sa 11 metara.

Mačva je mogla do izjednačenja u 50. minutu, kada je iskosa sa leve strane šutirao Tripković a dovro reagovao Nemanja Stevanović.

U 62. minutu je nakon akcije rezervista Lazara Markovića i Uroševića, lopta je stigla do Miljkovića, koji je umesto da šutira poslao povratnu loptu, pa je udarac Filipa Stevanović blokiran.

Nakon pete Stevanovića, Lazar Marković je bio u prilici, ali je Gordić još jedanput uspešno reagovao.

Mačva je mogla do poravnanja nakon kiksa Lazara Markovića, a posle dodavanja Ortiza Adamović je bio zamalo neprecizan.

Partizan je obezbedio pobedu 20 minuta pre kraja, Holender je uposlio Lazara Markovića, koji se stuštio ka golu i levom nogom savladao Gordića.

Mačva je u 72. minutu postigla gol preko Zukanovića, ali je on poništen zbog osfajda. Čini se da je napadač Mačve bio u nedozvoljenoj poziciji.

Natho je mogao do drugog gola tri minuta kasnije, ali je Gordić sjajno zaustavio pokušaj Izraelca.

Na drugoj strani, pet minuta kasnije Ortiz je uputio strahovit udarac, koji je završio iznad prečke.

Do kraja su šanse za Partizan imali Urošević i Zdjelar, ali je ostalo 2:0, pa su crno-beli došli do 26. boda i treće pozicije na tabeli.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real ponovo bolji od Baskonije, fantastična partija Marinkovića

U okviru drugog meča četvrtfinalne serije Evrolige, košarkaši real Madrida savladali su Baskoniju rezultatom 101:90. Dobro je Baskonija ušla u...

POVEZANE OBJAVE