Šok terapija nije uspela: Partizan izgubio i u Laktašima! [VIDEO]

Igokea – Partizan 90:84 (26:21, 19:22, 14:12, 20:24, 11:5)

Košarkaši Partizana doživeli su novi poraz u ABA ligi. Crno-beli su nakon produžetka pali u Laktašima, a ostaće zabeleženo da su prvi koš iz igre u dodatnih pet minuta postigli tek 40 sekundi pre kraja, a da su za 45 minuta uspeli da imaju čak 23 izgubljene lopte.

Za razliku od nekih prethodnih utakmica Partizan je mnogo bolje počeo u odbrani, dozvolio je rivalu samo 2 poena u prva tri minuta i stekao 7 poena prednosti (9:2). Razlici je doprinelo i isključenje trenera Dragana Bajića koji je nakon samo minut i po morao u svlačionicu zbog dve vezane tehničke greške.

Prigovorio je sudijama Bajić nakon jedne odluke, nije se smirio nastavio je sa prigovorima i znatno pre vremena završio utakmicu. To je probudilo njegove igrače koji su napravili seriju 14:2 i stekli 5 poena prednosti (16:11).

Karmajkl i Klemons su držali sve konce igre u svojim rukama u tim trenucima, ali su im značajno doprineli i crno-beli sa čak 8 izgubljenih lopti u prvih 10 minuta. Igokea je u finišu prve četvrtine vodila sa 8 poena, a prvi period je završen trojkom Gordića za smanjenje razlike na 5 poena.

Druga četvrtina nije dobro počela po crno-bele, Igokea je povela sa 31:21, ali je serijom od 12:3, u kojoj je Pejdž vezao dve trojke, Partizan prišao na samo 34:33. Usledila je i dobra deonica Zagorca pa su gosti uspeli i da povedu sa 45:43, ali je prvo poluvreme ipak završeno vođstvom Igokee, 45:43.

U trećoj četvrtini ekipe su se smenjivale u vođstvu, a na početku poslednje klub iz Laktaša je uspeo da se odvoji na +6 (64:58). Četiri minuta pre kraja košem Gordića Partizan je uspeo da povede sa 69:68, ali je na drugoj strani Jošilo pogodio trojku. Posle promašaja Zagorca Karmajkl je pogodio uz faul, a nakon pogođenog bacanja Igokea je povela sa 74:69 dva i po minuta pre kraja.

Zagorac je pogodio iz ofanzivnog skoka, potom je i Dangubić pogodio uz faul i u poslednjih 90 sekundi rivali su ušli potpuno poravnati (74:74). Sjajni Karmajkl nastavio je sa dominacijom, novi koš uz faul, ali mu se na isti način revanširao Gordić, ali je za razliku od Amerikanca promašio dodatno slobodno bacanje.

Atić je nakon faula pogodio oba penala 20 sekundi pre kraja, a na drugoj strani Veličković je pogodio trojku za izjednačenje. Za poslednji napad Igokea je imala 9 sekundi, ali je nakon proklizavanja Klemonsa sve delovalo haotično, a završio ga je Karmajkl promašajem iz teške situacije. Imao je Partizan vremena za šut, ali je Dangubić sa pola terena bio neprecizan.

Početnu prednost u produžetku imao je Partizan, ali su kola krenula nizbrdo posle dve vezane trojke Volera i nesportskog faula Gordića nad Jošilom. Jošilo je pogodio oba penala, pa je dva i po minuta pre kraja Igokea povela sa 88:82. Do kraja meča crno-beli nisu uspeli da ozbiljnije ugroze prednost rivala, koji je došao do četvrte pobede u sezoni u regionalnom takmičenju.

Sjajni Karmajkl bio je MVP meča sa 27 poena, Voler je ubacio 17, a Klemons 14 poena. Kod Partizana Gordić 19, Zagorac 17 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Teško mu pao poraz: Majk Džejms u suzama (VIDEO)

Jednom od najboljih košarkaša Evrope, Majku Džejmsu teško je pao poraz od Fenerbahčea u četvrtfinalnoj seriji Evrolige. Majk je postigao...

POVEZANE OBJAVE