Zvezda se pohvalila istorijskim dostignućem

Crvena zvezda je u četvrtak na svom terenu nadigrala Slovan iz Libereca rezultatom 5:1 (2:1), u utakmici drugog kola L grupe Lige Evrope.

Crveno-beli su zabeležili najubedljiviju pobedu u grupnoj fazi nekog od evropskih klupskih takmičenja.

Ovo je šesti put da Crvena zvezda učestvuje u grupnoj fazi, gledajući i Ligu šampiona i Ligu Evrope, i ukupno 28. meč koji je naš klub odigrao u tom formatu takmičenja. Crveno-beli su, do sinoć, najubedljivije trijumfe ostvarili protiv Olimpijakosa i Rome, rezultatima 3:1.

U čuvenoj utakmici odigranoj 1. decembra 2005. godine, meču koji će zauvek biti upamćen među svima kojima je krv crveno-bela i to po fenomenalnom izdanju Nikole Žigića i golu sa tridsetak metara kada je savladao Čurčija i podigao „Marakanu“ na noge. Žigić se još jednom, pre tog čuvenog pogotka upisao u strelce, a pogodio je i Milan Purović.

Trijumf nad Olimpijakosom od 3:1 u okviru grupne faze Lige šampiona iz 1. oktobra 2019. godine se izjednačio sa pobedom nad Romom, samo je on ostvaren u najelitnijem evropskom takmičenju. Uspeli su izabranici Vladana Milojevića da preokrenu rezultat i reše meč u svoju korist golovima Miloša Vulića, Nemanje Milunovića i Ričmonda Boaćija.

Ipak, pobeda nad Slovanom iz Libereca rezultatom 5:1 je prevazišla sve. Dva puta je pogodio El Fardu Ben, precizan je bio i Milan Gajić, sjajnim slalomom je Aleksandar Katai matirao odbranu rivala i onda „nebeski“ skok Dijega Falćinelija i postavljanje konačnog rezultata i utvrđivanje najubedljivije pobede Crvene zvezde u grupnim fazama evropskih takmičenja, stoji na sajtu FK Crvena zvezda.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP MAJAMI: Zverev u polufinalu

Nemački teniser Aleksandar Zverev plasirao se u završnicu mastersa u Majamiju. U meču četvrtfinala savladao je Mađara Fabijana Marožana...

POVEZANE OBJAVE