”Farmaceuti” i ”vukovi” još bez poraza u Bundesligi

Odigrane su obe današnje utakmice 6. kola nemačke Bundeslige.   

Odličan meč je odigran u Frajburgu na ome su slavili gosti iz Leverkuzena. Bajer je vezao treći trijumf u Bundesligi i sačuvao oreol nepobedivosti. Junak pobede bio je dvostruki strelac Lukas Alario, a Argentinac je postigao čak pet golova u poslednje tri prvenstvene utakmice. Tome treba dodati i dva gola koja je postigao protiv Nice u Ligi Evrope, a jedino j ”postio” na gostovanju Slaviji u Češkoj.

Frajburg je poveo posle odlične akcije čitavog tima u 3. minutu, a strelac je bio Lukas Holer. Dva gola drugog Lukasa, Alarija, donela su vošđstvo ”farmaceutima” na poluvremenu. Amiri je povisio na 3:1 za goste, a zanimljivo je da je Bajer sva tri gola postigao posle visokog presinga kojim je naterao protivničke fudbalere na greške. Nadu Frajburgu doneo je Petersen dvadesetak minuta pre kraja, ali je Džnatan Tah, nakon kornera, postavio konačan rezultat i odveo Leverkuzen na 4. mesto, sa tri boda zaostatka za vodećim tandemom Bajern – Dortmund.   

Pored Leverkuzena bez poraza je još i ekipa Volfsburga, koja je u šest kola pobedila samo jednom. Svoj peti remi ”vukovi” su ostvarili na gostovanju Herti u Berlinu. Domaćin mođe da bude takođe zadovoljan ishodom pošto je prekinuo niz od četiri uzastopna poraza i osvojio prvi bod na svom ”Olimpijskom stadionu”.

Herta je povela u 6. minutu golom Kunje, a izjednačio je Baku lepim golom u 20. minutu. U preostalom delu utakmice golova nije bilo. Herta sada ima četiri boda i nalazi se na 14. mestu, dok Volfsburg ima 8 i sada je deseti.    

Frajburg – Leverkuzen 2:4 (1:2) Holer 3′, Petersen 72′ – Alario 29′,42′, Amiri 64′, Tah 76′
Herta – Volfsburg 1:1 (1:1) Kunja 6′ – Baku 20′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BLIZU JE: Zidan se vraća!

Legendarni fudbaler Zinedin Zidan na pragu je preuzimanja minhenskog Bajerna, prenosi "Mundo Deportivo". Kao glavni kandidati za naslednika Tomasa...

POVEZANE OBJAVE