Rubljov osvetio, pa prestigao Đokovića, prva titula za Milmana u Kazahstanu

Ruski teniser Andrej Rubljov osvojio je turnir iz Serije 500 u Beču i tako stigao do svoje pete titule u 2020. godini.

Uspeh je veći kada se zna da nije odigrana skoro polovina turnira u sezoni, a i da je u ovoj kategoriji najuspešniji teniser u godini, pošto je Novak Đoković osvojio četiri titule, mada mnogo značajnije nego što su to ove do kojih je stigao Rubljov.

U finalu u glavnom gradu Austrije Rubljov je bio bolji od Italijana Lorenca Sonega, tenisera koji je eliminisao Đokovića u četvrtfinalu. Ipak, Sonego je osvojio 300 ATP poena, najviše u svojoj karijeri, pošto je do sada njegov najveći uspeh bio trijumf na turniru u Antaliji, gde je stigao do 250 bodova. Rubljov je slavio u dva seta, 6:4, 6:4 za 80 minuta igre, a bio mu je dovoljan po jedan brejk u oba seta.

Na turniru u kazahstanskom Nur-Sultanu titulu je osvojio Australijanac Džon Milman, koji u finalu pobedio Francuza Adrijana Manarina sa 2:0, po setovima 7:5, 6:1 posle sat i 50 minuta igre. Milmanu je ovo prva titula u karijeri na ATP turnirima, a za nju je nagrađen sa 250 poena i više od 13 hiljada dolaza. Poraženi je, uz 150 ATP bodova, zaradio i 11 hiljada zelenih novčanica.

Treba reći da posle nastupa na Astana openu, ova dvojica tenisera treba da igraju na poslednjem Mastersu u sezoni, koji sutra počinje u Parizu, a obojica za rivale u prvom kolu imaju srpske tenisere. Rival Milmana je Miomir Kecmanović, dok će Dušan Lajović rekete ukrstiti sa Andijanom Manarinom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Međedović na korak od plasmana na masters u Madridu!

Srpski teniser Hamad Međedović plasirao se u drugo kolo kvalifikacija za masters turnir u Madridu. Mladi srpski teniser savladao...

POVEZANE OBJAVE