Saopštenje Javora zbog nepromišljenog starta defanzivca Radničkog

Javor je minimalnim rezultatom savladao Radnički u 13. kolu Linglong Superlige Srbije, ali je jedan start iz uvodne faze meča naterao Ivanjičane da se javnosti obrate saopštenjem.

Žarko Marković je zbog starta nad Vanjom Zvekanovim, dobio direktan crveni karton u 8. minutu, Zvekanov je morao da napusti igru zbog povrede, a dan kasnije Javor je apelovao na sve da poštuju kodeks ponašanja na terenu.

FK Javor Matis poziva sve sportiste da se takmiče u duhu fer-pleja, koji je od ključnog značaja za karijeru svakog igrača kao i sveopšti utisak o kvalitetu fudbalske lige Srbije. Grubi i nepromišljeni potezi, koji mogu ugroziti zdravlje, a samim tim i dalju sportsku karijeru igrača ne mogu se pravdati borbenim žarom na terenu i željom za uspehom.

Mladi, perspektivni fudbaler Javor Matisa, Vanja Zvekanov, zadobio je tešku povredu u meču sa Radničkim iz Niša, koju mu je izuzetno grubim startom naneo Žarko Marković. Zbog ovakvih, nepromišljenih poteza, sportske karijere mnogih talentovanih igrača, poput Zvekanova, mogu biti dovedene u pitanje.

Stoga, fudbalski klub iz Ivanjice apeluje na sve igrače da, pre svega, pokažu uvažavanje kodeksa sportskog ponašanja na terenu, koji na prvom mestu ističe korektan i fer-plej odnos.

Uz podsećanje da je karijera svakog igrača usko vezana za njegovo zdravstveno stanje, FK Javor Matis trudiće se da sopstvenim primerom utiče na sve klubove i njihove igrače da duh fer igre bude dominantan na terenu, navedeno je u saopštenju Javora.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE