U Vojvodini misle na budućnost: Sedam potpisa u ,,Staroj dami”

Fudbalski klub Vojvodina potpisao je danas profesionalne ugovore sa sedmoricom igrača iz akademije ,,Ilija Pantelić”.

Paraf na ugovore sa crveno-belim klubom iz Novog Sada stavili su Vladan Novevski (2002, krilni napadač), Vukašin Bogdanović (2002, centralni napadač), Veljko Bogdanović (2002, štoper), Nemanja Ivanović (2002, krilni napadač), Veljko Jelenković (2003, štoper), Uroš Kabić (2004, polušpic) i Milan Majstorović (2005, štoper) koji zbog reprezentativnih obaveza nije mogao da prisustvuje na današnjoj prezentaciji.

– Ova količina i kvalitet mladih igrača kakvu imamo je najbolji dokaz kako naša Omladinska škola ,,Ilija Pantelić” radi i sa koliko uspeha, zajedno, sa svima nama u Fudbalskom klubu, postižu rezultate koji nisu zanemarljivi. Ako vam kažem da je podmladak u Super ligi u drugoj poziciji, ako je kadetska ekipa na prvom mestu posle jučerašnjeg rezultata – je dokaz kako se radi – rekao je v.d predsednika Vojvodine Ljubomir Samardžić, i potom dodao:

– Uprava i svi oni koji vole ovaj klub uspeli su da naprave zaokret u politici Vojvodine. Bili smo svi svedoci da nam mladi fudbaleri lako odlaze u druge klubove bez ikakvih obaveza, da se nismo odnosili prema njima na najbolji način. Ovog trenutka to više nije moguće.

Samardžić je istakao i zahvalnost stručnom štabu prvog tima na čelu sa Nenadom Lalatovićem, koji takođe ima poverenja u mlade igrače i redovno se oslanja na njih.

Upravo su dvojica koji su i potpisali ugovore u Fudbalskom centru ,,Vujadin Boškov” Vladan Novevski i Uroš Kabić imali priliku da nose dres prvog tima.

Naglasio bih da je igrati za ovakav klub čast i privilegija. Dokazali smo svi mi i pokazali koliko vredimo i da smo na pravom putu. Od nas se sada očekuje da i u nastavku karijera nastavimo to da pokazujemo. Uostalom, pustićemo da rezultati govore umesto nas – rekao je kapiten Omladinske selekcije Vojvodine Vladan Novevski, koji je u klubu od svoje devete godine.

Oni će svoj put do minutaže u prvom timu tražiti kroz rad sa iskusnijim saigračima matičnog kluba, ali i kroz pozajmice, pre svega u Kabelu, sa kojim Vojvodina ima odličan odnos.

Autor: Nemanja Janošev

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE