Prva pobeda Bašakšehira u Ligi šampiona, desetkovani Lacio osvojio bod u Rusiji [VIDEO]

Odigrane su dve prve utakmice večerašnjeg programa u Ligi šampiona.

Izuzetno uzbudljivo bilo je u Istanbulu gde je turski šampion Bašakšehir došao do prve pobede u Ligi šampiona u svojoj istoriji. U prva dva kola turski tim nije postigao ni gol, a poražen je u Lajpcigu i od Pari Sen Žermena na svom terenu.

Prvi gol za Bašakšehir postigao je Demba Ba u 13. minutu. Bio je jako čudan pogodak, Junajted je napadao sa svih deset fudbalera, Višća je ugledao Senegalca usamljenog u napadu, ali na svojoj polovini. Usledio je trk napadača domaćih, koga je jedino pokušao da stigne naš Nemanja Matić, ali je Demba Ba bio brži i domaćin je poveo.

U 40. minutu Bašakšehir je duplirao prednost. Demba Ba je propustio loptu do Višće, a bosanski reprezentativac snažnim udarcem savladao Hendersona. Gosti su uspeli brzo da odgovore, posle centaršuta Luka Šoa najbolje je skočio Marsijal i pogodio sam ugao gola domaćih.

U nastavku je Junajted imao više od igre, najbolju prliku imao je Bruno Fernandeš iz slobodnog udarca, a mogli su “đavoli” da izjednače u samom finišu, ali je neko od defanzivaca domaćih izbio loptu u polje pre nego što je prešla gol liniju. U timu domaćih igrao je Danijel Aleksić, a za goste Nemanja Matić.

Igralo se i u Sant Peterburgu, i to u mnogo boljoj atmosferi, pred gledaocima. Zenit je dočekao Lacio, a Rimljani su stigli bez gotovo jednog kompletnog tima, što zbog zaraze, što zbog povreda. Ruski šampion je poveo posle filigrantske akcije u 32. minutu, Dzjuba je prebacio do Jerohina, a ovaj zatresao mrežu gostiju.

Sve do 82. minuta to je bio aktuelan rezultat, a onda je Kaisedo, na ubacivanje Aćerbija savladao Keržakova i doneo važan bod za Lacio, za koji je igrao Sergej Milinković-Savić.

Bašakšehir – Mančester Junajted 2:1(2:1)
Ba 13′, Višća 40′ – Marsijal 43′

Zenit – Lacio 1:1(1:0)
Jerohin 32′ – Kaisedo 82′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE