Sindikat “Nezavisnost”: Šikaniranje, mobing i diskriminacija u Superligi

Sindikat profesionalnih fudbalera “Nezavisnost” izrazio je veliku zabrinutost za četvoricu igrača koji su izloženi diskriminaciji, mobingu i šikaniranju od strane superligaškog kluba.

Sindikat se obratio saopštenjem u kojem je informisao javnost kroz šta prolaze igrači u FK Novi Pazar i pozvao klub da prestane da krši njihova prava i ugovorne obaveze.

Dana 23.09.2020. FK Novi Pazar je saopštio četvorici igrača da neće više trenirati sa prvim timom zbog toga što su odbili da odu na pozajmice, pretećim tonom da će se vrlo brzo susresti sa velikim iskušenjima, što je kod igrača unelo veliku uznemirenost i opravdani strah.

FK Novi Pazar uskratio je igračima i medicinsku negu, činjenicom da na njihovim treninzima nema lekara kao i činjenicom da ne rade sa trenerom koji ima adekvatnu PRO licencu, čime se na najgrublji mogući način krše radna prava igrača i ugovorne obaveze.

SPF NEZAVISNOST pokušao je mirnim putem da reši sva sporna pitanja, dopisom koji je poslat na adresu FK Novi Pazar 23.10.2020. i na naše iznenađenje, dobili smo odgovor kojim FK Novi Pazar potvrđuje da su igrači sklonjeni iz tima zbog toga što su odbili da odu na pozajmice.

FK Novi Pazar je ne tako davno postao klub o kome je negativno izveštavao čitav svet zbog fizičkog napada na igrača Žarka Udovičića kada mu je u svlačionici kluba prislonjen pištolj na glavu i nije nam jasno zašto rukovodstvo FK Novi Pazar ponovo izlaže klub i grad sramoti, kada svi znamo da je grad Novi Pazar mesto u kome žive sjajni ljudi, veliki zaljubljenici u sve sportove i navijači koji obožavaju svoj grad i FK Novi Pazar.

Zbog svega navedenog, pozivamo javno rukovodstvo FK Novi Pazar da odmah i bez odlaganja vrate četvoricu igrača u normalan trenažni proces, da prestanu da krše ugovorne obaveze, da ih diskriminišu, mobinguju i šikaniraju, u suprotnom SPF NEZAVISNOST pokrenuće sve legalne postupke koje imamo na raspolaganju kako bi smo zaštitili igrače i obavestićemo sve relevantne međunarodne sportske organizacije o dešavanjima u FK Novi Pazar, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati termini utakmica četvrtfinala Kupa Srbije

U sredu 10. aprila, igraju se mečevi četvrtfinala Kupa Srbije, a sada su poznati i termini svih utakmica. Svi mečevi...

POVEZANE OBJAVE