Stanković pred Gent: Gledaćemo da ih iznenadimo tamo gde su u problemu, svesni smo šta dobijamo sa pobedom

Crvena zvezda dočekuje belgijski Gent u okviru trećeg kola L grupe Lige Evrope. Utakmica na stadionu “Rajko Mitić” igraće se u četvrtak, 5. novembra od 21 sat.

Strateg crveno-belih Dejan Stanković traži od svojih igrača da imaju isti pristup kao na meču protiv Slovana iz Libereca, kojeg je Zvezda u Beogradu porazila sa 5:1.

Još jedna lepa utakmica koja nam predstoji. Svesni smo šta može da nam donese. Napravili smo dobru uvertiru pre sedam dana, uz lepu utakmicu za vikend u domaćem prvenstvu tako da spremno dočekujemo ovaj meč. Čeka nas totalno drugačija utakmica od Libereca. Po meni je Liberec dosta jača ekipa, a tehnički je Gent mnogo kvalitetniji. Isti je pristup, krećemo od nule i moramo da budemo jaki u svakom duelu. Ekipa iz Genta zna dobro da igra fudbal. Njihovo stanje njima menja situaciju, ali nema ne menja. Imaju dosta brzih, talentovanih i obučenih igrača. Igrajući na Marakani smo stekli dovoljno samopouzdanja da znamo koliko možemo, bez da se precenjujemo ili nekog potcenjujemo, rekao je Stanković.

Cilj Crvene zvezde je da zabeleži novi trijumf i odvoji se od rivala iz Belgije na šest bodova.

Svesni smo šta dobijamo sa pobedom, ali nećemo igrati hazarderski. Uradićemo sve da tu utakmicu dobijemo, jer znamo šta nam donosi. Posle toga još imamo tri utakmice, ali smo ekipa koja gleda sebe.

Gent se nalazi u kadrovskim problemima, a Stanković naglašava da će ekipa pokušati da iskoristi slabosti protivnika.

Ne znamo da li će igrati sa tri ili četiri igrača pozadi. To su njihovi problemi koje pratimo i adaptiraćemo se na njihov stil. Bićemo spremni. Gledaćemo da ih iznenadimo tamo gde su u problemu. Za svakog igrača imamo posebnu taktiku. Što se tiče golmana, da li će staviti mladog golmana ili iskusnog koji nije branio dve godine nama ne menja situaciju.

Što se tiče kadrovske situacije, neizvestan je nastup Milana Rodića i Veljka Nikolića.

Ovaj ritam je paklen. Za sada nemamo velikih problema. Sigurno da neću moći na nekoga da računam zbog povreda, zdravlja. Borimo se da Velju dovedemo makar na klupu.  Videćemo još što se tiče Rodića, ne želim da reskiram jer do 16. decembra imamo još mnogo utakmica, ali to ću prelomiti sutra, kazao je Stanković.

Još uvek nije sigurno da li će Stanković voditi Zvezdu sa klupe, jer nije stigla odluka UEFA o suspenziji. Naglasio je da to ne menja puno na stvari, uz žal što ponovo neće biti navijača na stadionu “Rajko Mitić”.

Zvezda je druga na tabeli sa tri boda, dok je Gent zabeležio dva poraza u prve dve runde.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP MADRID: Rusi prvi do najboljih 8

Ruski teniseri Andrej Rubljov i Danil Medvedev plasirali su se u četvrtfinale mastersa u Madridu. Posle dobijenog taj brejka, Medvedev...

POVEZANE OBJAVE