Evrokup: Trento i dalje maksimalan, Lokomotiva surova u Belgiji

Osim duela u Kazanju, u kojem je Uniks savladao Veneciju, odigrane su još četiri utakmice 6. kola Evrokupa.

Cedevita Olimpija je savladala Nanter i napravila veliki korak ka plasmanu u sledeću fazu. Rion Braun je bio najbolji kod Ljubljančana sa 17 poena i indeksom korisnosti 28, Edo Murić je dodao 12, Hopkins je postigao 11, a Kendrik Peri 10 poena. Kod gostiju Ivan Fevrijer je bio bolji od ostalih sa 23 poena.

Najubedljiviji trijumf ostvarila je Lokomotiva Kuban protiv Antverpena koji je očigledno nedorastao nastupu u Evrokupu. Ruski klub je već u prvoj četvrtini imao 17 poena prednosti, u trećoj je bilo čak +44, da bi domaćin do kraja meča ipak uspeo da se vrati na podnošljiv minus od 20 poena.

Alan Vilijams je predvodio Lokomotivu sa 27 poena, Kamings je ubacio 22, a Mindauskas i Kroford po 19. Kod Antverpena trojica igrača postigla su ukupno 66 poena – Faje 25, Smit 22 i Dudzinski 21.

Trento je savladao Bursu u grupi D i zadržao maksimalan učinak, a u stopu ga, sa jednim porazom, prati Gran Kanarija koja je bila bolja od Promiteasa.

Grupa A
Uniks – Venecija 90:87

Grupa C
Antverpen – Lokomotiva 94:114

Grupa D
Trento – Bursa 89:80
Cedevita Olimpija – Nanter 75:63
Gran Kanarija – Promiteas 98:83

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vojvodina se oglasila saopštenjem: Ozbiljna liga ovo sebi ne bi smela da dozvoli

Vojvodina je izdala saopštenje povodom dešavanja u finalnoj seriji ABA 2 lige. Spartak je na domaćem terenu u drugom meču...

POVEZANE OBJAVE