Jaziči torpedovao Milan na “San Siru”, Sulejmani strelac za “mlade momke”, Nemci radili za Zvezdu [VIDEO]

Manje golova viđeno je u drugoj polovini 3. kola Lige Evrope, ali ih nije bio zanemarljiv broj.

Liberec je ponovo primio pet golova, ovog puta u Sinshajmu od Hofenhajma, a to je rezultat koji ide na ruku Crvenoj zvezdi, pogotovo posle pobede nad Gentom. Nemci su gotovo sigurni za nokaut fazu, ali je i srpski šampion jako blizu plasmana. Po dva gola za Hofenhajm dali su Dabur i jermenski reprezentativac Adamjan, dok je jednom strelac bio Griliš.

Jang Bojs je stigao na drugu poziciju u grupi A posle pobede nad bugarskim CSKA. “Mladi momci” iz Berna su sav posao završili u prvom poluvremenu kada su postigli sva tri gola. Dva puta je strelac bio mladi napadač Feliks Mambimbi, a drugo gol postigao je Miralem Sulejmani. Molde je iznenadio Arsenal u 22. minutu kada je Erlingen preciznim udarcem savladao Lenoa. Kombinovani tim “tobdžija” ipak je stigao do ubedljive pobede pošto su gosti dva puta pogađali sopstvenu mrežu, a po jednom su strelci bili Pepe i Vilok.

Možda se očekivala pobeda Lestera protiv Brage, ali ne ovako ubedljiva. “Lisice”, koje ove sezone igraju odlično, slavile su sa 4:0 i sačuvale stoprocentan učinak u grupi. Prva dva gola za tim Brendona Rodžersa postigao je Iheanačo. U istoj grupi AEK je bio ubedljiv na gostovanju u Ukrajini i slavio protiv Zorje u Zaporožju sa 4:1 uz dva gola Livaje.

Dve pobede gostiju u grupi H i obe, rekli bismo, iznenađujuće. Sigurno je veće iznenađenje ubedljiv trijumf Lila nad liderom Serije A Milanom, i to na “San Siru”. Apsolutni junak meča bio je turski napadač Jusuf Jaziči strelac sva tri gola. Prvi je dao iz penala, kod drugog mu je dosta pomogao Donaruma lošom intervencijom, a treći je postigao na asistenciju Kanađanina Dejvida. Milan će moći da nadoknadi ovaj kiks, ali će to teško uspeti Seltik koji je u Glazgovu do nogu potučen od praške Sparte. Bilo je 4:1 za Čehe, a prva tri gola za goste postigao je Lukaš Julis.

Totenhem je pre sedam dana izgubio u Antverpenu, ali je LASK odneo sva tri boda iz ovog belgijskog grada. Jedini strelac bio je rezervista Egeštajn u 55. minutu. Gosti su poslednjih dvadesetak minuta igrali sa igračem manje, ali su sačuvali gol prednosti. Sada u ovoj grupi tri ekipe imaju po 6 bodova, pored Totenhema to su Antverp i LASK, dok je LUdogorec bez bodova.

Jedan gol bio je dovoljan zagrebačkom Dinamu da slavi trijumf nad austrijskom Volfsbergerom. “Modri” su bili desetkovani bez nekoliko fudbalera koji su pozitivni na virus, ali su osvojili već pet bodova u grupi, i to sa samo jednim postignutim golom. Strelac tog važnog pogotka bio je Nigerijac Atiemven u 75. minutu.

Volfsberger, koji je prošlog četvrtka pobedio u Roterdamu, igrao je sa igračem manje čitavo drugo poluvreme. Fejnord je doživeo ubedljiv poraz od Austrijanaca u prošlom kolu, ali je večeras u drugom poluvremenu bio skoro perfektan i slavio protiv moskovskih “armejaca” sa 3:1. U ovoj grupi sve ekipe su još u igri za plasman u nokaut fazu.

Utakmica između Viljareala i Makabija iz Tel Aviva kasnila je skoro sat vremena pošto se nad ovaj španski grad sručio pljusak pred planirani početak meča. Domaćin je ostvario ubedljivu pobedu, Baka je već posle pet minuta doveo “žutu podmornicu” u vođstvo, a u nastavku su Baka, Baena i Nino potpuno torpedovali goste iz Izraela.

Grupa A:
Jang Bojs – CSKA Sofija 3:0(3:0)

Grupa B:
Arsenal – Molde 4:1(1:1)

Grupa G:
Lester – Braga 4:0(1:0)
Zorja – AEK 1:4(0:2)

Grupa H:
Milan – Lil 0:3(0:1)
Seltik – Sparta 1:4(0:2)

Grupa I:
Viljareal – Makabi 4:0 (1:0)

Grupa J:
Antverp – LASK 0:1(0:0)

Grupa K:
Dinamo Zagreb – Volfsberger 1:0(0:0)
Fejnord – CSKA Moskva 3:1(0:0)

Grupa L:
Hofenhajm – Liberec 5:0(2:0)
Crvena zvezda – Gent 2:1(1:1)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vojvodina se oglasila saopštenjem: Ozbiljna liga ovo sebi ne bi smela da dozvoli

Vojvodina je izdala saopštenje povodom dešavanja u finalnoj seriji ABA 2 lige. Spartak je na domaćem terenu u drugom meču...

POVEZANE OBJAVE