Zvezda korača ka evropskom proleću, Borjan izrastao u junaka meča [VIDEO]

Crvena zvezda – Gent 2:1 (1:1)
Kanga 12′, Katai 59′ – Ođiđa Ofoe 31′

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su i drugu pobedu u Ligi Evrope ove sezone. Teže nego što se očekivalo srpski šampion je osvojio nove bodove, a junak meča bio je Borjan koji je u 93. minutu odbranio zicer Jaremčuku.

Uprkos teškim vremenskim uslovima i kiši koja je padala u Beogradu prvo poluvreme je bilo prilično sadržajno. Gosti su bili opasniji rival u prvih desetak minuta, Bukari je u 9. minutu odlično prošao i ušao u kazneni prostor, a umesto udarca izabrao je pokušaj asistencije koji je bio daleko ispod nivoa koji je očekivao.

Samo minut kasnije gosti su ponovo stigli nadomak šesnaesterca, Botaka je šutirao, ali pravo u Milana Borjana. Prvo uzbuđenje pred golom Genta crveno-beli su odmah pretvorili u vođstvo. Loptu je promašio Falćineli nakon centaršuta Kataija, ali je stigla do Kange koji je šutirao i pronašao pravi put kroz šumu nogu do mreže golmana Kosemansa.

Posle dobre akcije u 24. minutu Ivanić je mogao da duplira prednost. Upravo je Ivanić počeo akciju, pronašao Gobeljića koji je uputio loptu ka Falćineliju, Italijan je propustio kroz noge, a na nju je naleteo Ivanić i šutirao pored stative. Minut kasnije Ben je šutirao pravo u golmana Genta, a onda je usledio period bolje igre gostiju.

Izjednačenje je stiglo u 31. minutu, Ođiđa-Ofoe je šutirao sa dvadesetak metara, lopta je zakačila Degeneka i prevarila Borjana. Jaremčuk je u 37. minutu ušao u kazneni prostor, došao paralelno sa gol aut linijom i pokušao da iznenadi Borjana, ali je Zvezdin golman bio na visini zadatka. Veliku priliku imao je Gent u 43. minutu, Botaka je, posle velike greške odbrane crveno-belih, izašao sam ispred Borjana i šutirao pored gola. Već u sledećem napadu moglo je da bude 2:0, Katai je pogodio prečku, lopta se ponovo odbila do njega, ali je drugi pokušaj bio znatno lošiji.

Novo vođstvo srpskom šampionu doneo je Katai koji je u 59. minutu izveo slobodan udarac. Šutirao je u golmanov ugao, jednogodišnja pauza ostavila je traga na Kosemansu, a lopta se od stative odbila u mrežu – 2:1. Pet minuta kasnije fantastičnu priliku imao je Gobeljić, Kosemans je odbio loptu nakon pokušaja Bena, a Gobeljić je pogodio stativu.

Od tog trenutka težište igre prebacilo se na polovinu Crvene zvezde, a još jedna velika greška, ovoga puta Borjana, mogla je da gostima donese izjednačenje. Dorš je bio u kaznenom prostoru, čini se da je malo i oklevao, pa Borjan na kraju nije imao težak posao.

Borjan je izrastao u junaka meča u 93. minutu, Jaremčuk je bio sam ispred gola Zvezde, doduše malo iskosa, šutirao je glavom, ali je Borjan na volšeban način odbranio i doneo Zvezdi drugu pobedu u grupnoj fazi.

Ukoliko u sledećem kolu ostane neporažena u Belgiji Zvezda će napraviti veliki korak ka nokaut fazi Lige Evrope.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MITROVIĆ SE VRATIO NA TEREN: Srbin imao sukob sa navijačima velikog rivala (VIDEO)

Fudbaleri Al Hilala su u polufinalu Kupa Kralja Saudijske Arabije pobedili pre dva dana Al Itihad. Slavili su sa 2:1. Vodili...

POVEZANE OBJAVE