Bajern dotukao Zvezdu u finišu! Crveno-beli od rovovske borbe do sunovrata

Bajern Minhen – Crvena zvezda 74:59
(18:14, 15:17, 22:20, 19:9)

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su poraz od Bajerna iz Minhena u 7. kolu Evrolige sa 74:59.

U većem delu utakmice jeste vladala rezultatska klackalica, ali su je Bacarci ipak rešili u poslednjoj deonici i to lošim odlukama gostiju u napadu i slabom skoku, te sjajnom pogotku Vladimira Lučića u finišu za, ipak, ubedljivu pobedu.

Iako je Crvena zvezda bila ta koja je poenima Marka Jagodić-Kuridže prva povela na ovom susretu, Bajern je serijom od 7:0 stekao prvu veću prednost. Ipak, sa dve trojke Lengstona Hola, gosti su neutralizovali taj nešto bolji početak Bavaraca. Ubrzo je usledio period igre u kojem nije bilo poena ni na jednoj ni na drugoj strani, što je podrazumevalo greške u dodavanjima, dužinu boravka u reketu… Džoni O’Brajant je sa šest poena uspeo da poravna košgeterski učinak sa Holom do kraja prve četvrtine, ali ni on u tom finišu nije bio dovoljan Crvenoj zvezdi da vodi na kraju uvodne deonice koja je završena u korist Bajerna (18:14).

Nedostajao je Zvezdi Džordan Lojd, koji je bio bez poena čitavih 12 minuta, a onda je povratio egal trojkom. Bajern je na krilima Malkoma Tomasa ponovo stvorio razliku u korist domaćina

Sjajna serija Crvene zvezde od 8:0 kada je Jagodić-Kuridža naterao Trinkijerija na tajm-aut donela je ekipi Saše Obradovića novi preokret i novo vođstvo. Prava rezultatska klackalica viđena je u ,,Audi domu’’ u Minhenu. Veoma raspoložen bio je Džoni O’Brajant tokom celog meča, pogađavši sa svih strana sa poludistance, ali je pogodio i izvanrednu trojku uz zvuk sirene u trećoj deonici, što je, do tada, bio njegov 16. poen.

Dugio nije bilo poena u drugoj deonici, a trojka Žan Marka Šiška prekinula je tih period igre, a ubrzo je nova trojka, ovog puta Nika Veler-Baba donela minhenskom timu maksimalnih +8. Držala je Crvena zvezda priključak u tesnoj utakmici sa malim brojem poena, ali Zvezdi je nedostajao Lojd iz prethodnih mečeva. Njegovi pogoci koji su dizali ekipu nisu bili prisutni u ,,Audi domu’’ večeras.

Sjajan posao radio je Kori Volden na ovoj utakmici. Osim dvocifrenog broja poena, imao je veliku ulogu u odbrambenom delu igre, s obzirom na to da je iznudio čak devet faulova u korist svog tima.

Poslednju nadu Crvenoj zvezdi da ipak mogu do pobede na ovoj utakmici oteo je Vladimir Lučić, pošto je trojkom na minut i po pre kraja doneo i najvećih +9 svom timu, do tada, a onda je i Valer-Veb pogodio za tri i to je bila dvocifrena pobeda na kraju.

Utisak je i da su pojedine individuelne odluke crveno-belih u napadu umnogome uticale na negativan ishod susreta.

Džoni O’Brajant je upisao 17 poena u redovima Crvene zvezde, a Kori Volden 12. S druge strane Nik Veler-Bab i Vejd Baldvin sa po 15. Vladimir Lučić upisao je 12.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SRPKINJE NA OKUPU: Bregar jasan, cilj postavljen na početku je od krucijalnog značaja

Rukometašice Srbije očekuju dva veoma bitna duela u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Naš tim će igrati protiv Bugarske i Turske,...

POVEZANE OBJAVE