Filipovski predstavljen u Partizanu: Moje je da dam maksimum

Košarkaški klub Partizan ima novog trenera. U pitanju je Sašo Filipovski, slovenački stručnjak, koji je predstavljen na toj poziciji. Ugovor je potpisan do kraja sezone, uz dogovr za produžetak ukoliko obe strane to budu želele.

On je istakao da nije mnogo razmišljao kada je stigla ponuda crno-belih.

Zahvaljujem na šansi da mogu da vodim Partizan. Nisam puno razmišljao. Znam da situacija nije laka, ali tu sam došao da dam svoj maksimum. Volim košarku i daću sve od sebe da napredujemo iz utakmice u utakmicu, rekao je Filipovski.

On je upitan da li se čuo sa svojim bivšim saradnikom Duškom Vujoševićem, legendom Partizana.

Sa Duškom Vujoševićem se nisam čuo. Imamo dobre odnose, ali sam hteo da uzmem odgovornost na sebe. Nisam puno razmišljao, znam da je Partizan veliki klub. Osećao sam se odlično uvek kada sam ovde dolazio.

Na pitanje da li će biti promena u rosteru, slovenački stručnjak je bio jasan.

Za sada igrači daju na treningu svoj maksimum, i za sada ne planiramo nikakve promene.

Upitan je Filipovski koliko će mu biti tešo da radi sa ekipom koju nije selektirao.

Važno je biti fleksibilan. Meni se nikad nisu ispunile želje do kraja kako sam ja zamislio.Ekipa ima potencijal. Važno je da se međusobno upoznamo. Trenutno ćemo igru postavljati prema njihovom stanju.

Sledi utakmica sa Zadrom.

U ovom trenutku se bavimo sobom. Na treningu ćemo se posvetiti Zadru, ali moj zadatak je da prenesem svoje ideje na ekipu. Zadar igra dobro tranziciju i pik en rol, i to moramo da zatvorimo. Poštujemo Zadar, ali se trenutno bavimo sobom, rekao je Filipovski.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan oslabljen pred Igokeu: Sada je ovo najvažnije

Košarkaši Partizana plej-of počinju protiv Igokee u sredu od 18.30 časova u Beogradskoj Areni. Crno-beli nisu uspeli da se domognu...

POVEZANE OBJAVE