Buboa MVP 6. kola Evrolige [VIDEO]

Najkorisniji igrač 6. kola Evrolige je Rodrigo Buboa, košarkaš Anadolu Efesa i najzaslužniji za trijumf turskog kluba protiv Makabija.

Ne samo što je imao najbolju statistiku od svih aktera ovog meča, več je i najdirektnije uticao na pobedu Efesa tako što je postigao koš 23 sekunde pre kraja, a zatim uz zvuk sirene izblokirao Vilbekinov pokušaj za tri poena.

Buboa je ubacio 23 poena, imao je i sedam asistencija i ostvario indeks korisnosti 36, koji mu je doneo zvanje MVP-a.

Bivši košarkaš Baskonije u prethodnih 140 evroligaških utakmica u karijeri nikada nije ostvario veći indeks korisnosti, a oborio je i lični rekord u broju asistencija.

Sledeći najbolji učinak u ovom kolu imao je Valter Tavareš, centar Reala, koji je protiv Žalgirisa šutirao 9/9 iz igre i postigao 22 poena uz indeks 34.

Pieria Henri i Toni Džekiri iz Baskonije imali su indeks 31, ali to nije bilo dovoljno da se spreči poraz od Asvela, a peti najbolji učinak u ovom kolu ostvario je Tomas Vokap iz Žalgirisa (18 poena, 9 asistencija, 7 skokova).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Klop se izvinio: Dogodilo se i više to ne možemo da promenimo

Trener Liverpula Jirgen Klop izvinio se navijačima zbog poraza od Evertona, posle kojeg su se njegovi fudbaleri udaljili od...

POVEZANE OBJAVE