IGRAJU SE S VATROM: Milan prvi u Italiji povukao drastičan potez

Milan će tražiti od svojih igrača da pristanu na smanjenje plata u iznosu od 20 odsto, javlja italijanska “Republika”.

Pandemija koronavirusa izazvala je ekonomsku krizu u svetu fudbala i klubovi su u velikim problemima. Milan je prošlog meseca prijavio gubitak od 195 miliona evra za prošlu sezonu i prvi je tim u Seriji A koji će početi pregovore s igračima o smanjenju plata.

Još u martu Juventus je kolektivnim smanjenjem plata uštedeo oko 90 miliona evra. Vlada je navodno odbila da pomogne klubovima Serije A sa 600 miliona evra, pa su oni prisiljeni da sami rešavaju svoje probleme.

Milan je tako odlučio da među prvima u Italiji smanji troškove smanjenjem plata za 20 odsto, iako još treba da se vidi kakav će odgovor na to imati zvezde roso-nera poput Ibrahimovića, Donarume, Čalhanoglua…

Takođe, treba istaći da paralelno s tim Milan pokušava da dogovori nastavak saradnje s najvažnijim igračima kao što su Donaruma i Čalhanoglu, a kojima ugovori ističu na kraju sezone.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE