Jeste Pariz, ali nije Rolan Garos, Nadal opet bez titule u “Bersiju”

Danil Medvedev – Miloš Raonić 2:0 (6:4, 7:6(4))
Aleksandar Zverev – Rafael Nadal 2:0 (6:4, 7:5)

O tituli u pariskom ”Bersiju” odlučiće Rus Danil Medvedev i Nemac Aleksandar Zverev.

To je epilog polufinalnih mečeva na poslednjem Mastersu u sezoni, u kojima je Medvedev pobedio Raonića, a Zverev Rafaela Nadala.

Španac tako ni ove godine neće osvojiti pariski Masters koji mu nedostaje u kolekciji, ali se pobedi Zvezera nema šta prigovoriti. Prvi set nemački teniser dobio je zahvaljujući brejku u trećem gemu, a iskoristio je tek treću set loptu, kada je servirao udesetom gemu. Činilo se da je Zverev blizu trijumfa, i da ćemo gledati preslikan prvi set nakon brejka u trećem gemu drugog seta, ali je Nadal uspeo da uzvrati u osmom gemu i izjednači na 4:4, mada je u prethodnom spašavao četiri brejk lopte.

Uspeo je ”bik sa Majorke” i da povede u drugom setu, ali je popustio u finišu, kod rezultata 5:5, pa je Zverev servirao za meč i stigao do pobede. Meč je trajao 100 minuta, a Nemac će se boriti za svoju četvrtu titulu na turnirima iz Serije 1000.

U prvom polufinalu Danil Medvedev je bio bolji od Miloša Raonića i slavio u dva seta. U prvom setu Rus je oduzeo servis rivalu u petom gemu, pa mu je preostalo samo da sačuva tu prednost do kraja seta, što je on i učinio, nedozvolivši nijednu brejk priliku korpulentnom Kanađaninu. Mnogo interesantniji bio je drugi set. Raonić je imao tri brejk lopte u osmom gemu, ali ih nije iskoristi. To je kaznio Medvedev u 11 gemu kada je napravio brejk, pa je servirao za meč. Ipak, tada je odigrao najslabiji gem, Raonić je došao do 0:40, Medvedev to nadonkadio i spasio tri brejk lopte, ali ne i četvrtu, pa se uplo u taj brejk.

Mnogo ubedljiviji na startu 13. gema bio je ruski teniser, poveo je sa 4:0, a kod 6:4 iskoristio prvu meč loptu i plasirao se u svoje prvo finale u pariskom ”Bersiju”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VRATIO FILM: Košarkaš Reala o tuči u Madridu, nema loše uspomene (VIDEO)

Košarkaši Real Madrida još uvek čekaju ko će im biti protivnik u plej-ofu Evrolige. Nakon uvedenog plej-ina, to će biti...

POVEZANE OBJAVE