Lukman promašio penal za Fulam u 97. minutu, Čelsi briljirao, ubedljiv i Palas [VIDEO]

Još jedan uzbudljiv dan na terenima Premijer lige je za nama.

Počelo je pobedom Mančester Junajteda na ”Gudisonu” protiv Evertona, a onda je Palas ubedljivo pobedio novajliju iz Jorkšira. Nije Lids igrao tako loše, ali je danas sve što su ”orlovi” uputili ka golu, završavalo u mreži. Čak je gostima poništen i jedan gol u prvom delu, koji je postigao Bamford. Najlepši je bio drugi gol domaćina koji je Eze postigao iz slobodnog udarca, sa pozicije iz koje obično šutira Luka Milivojević, koji danas nije igrao zbog kazne.

Mada je Šefild Junajted poveo već u 9. minutu, golom koji je Mekgoldrik postigao petom, ”plavci” su na kraju ubedljivo slavili. Već do poluvremena Čelsi je preokrenuo. Prvo je Ejbraham izjednačio u 23. minutu, da bi Čilvel iskoristio lošu intervenciju Ramsdejla. Imali su domaći još prilika, ali golova nije bilo sve do finiša meča, kada je prvo Silva glavom iskoristio loše istrčavanje Ramsdejla, a onda je Verner postavio konačan rezultat i ostavio goste na dnu tabele.

Prava drama viđena je u nadoknadi meča Vest Hem – Fulam. Golova nije bilo sve do prvog minuta sudijske adoknade, mada su domaći dva puta uzdrmali prečku, a i golman Fulama Areola je imao nekoliko odličnih intervencija. Kada je Souček pogodio u 91. minutu, ”čekićari” su počeli da proslavljaju pobedu. Međutim, kada je nadoknada već istekla, u kaznenom prostoru Vest Hema srušen je Tom Kerni, sudija Robert Džons je dobio upozorenje iz VAR sobe da pogleda situaciju, pto je on i učinio, i pokazao na belu tačku. Loptu je namestio Ademola Lukman, pošto je Mitrović promašio prethodni penal na utakmici sa Šefild Junajtedom. Ipak, mladi napadač se obrukao, pokušao je ”panjenkom”, ali nije na pravi način zahvatio loptu, koja je završila u naručju Fabijanskog, pa su bodovi pripali ”čekićarima”.

Kristal palas – Lids 4:1 (3:1)
Dan 12′, Eze 22′, Kosta 42′(ag), Aju 70′ – Bamford 27′

Čelsi – Šefild Junajted 4:1 (2:1)
Ejbraham 23′, Čilvel 34′, Silva 77′, Verner 80′ – Mekgoldrik 9′

Vest Hem – Fulam 1:0 (0:0)
Souček 90+1′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RASPRODAJA U NAJAVI: Leverkuzen za 60 miliona ostaje bez važnog igrača, tri premijerligaša stala u red?

Fudbaleri Bajer Leverkuzena ove sezone su nadomak triple krune. Bundesligu su osvojili, a pokušaće da je završe bez poraza. U...

POVEZANE OBJAVE