Stanković: Stresno mi je bilo na tribinama, protiv Inđije u najjačem sastavu

Po drugi put u nizu Stanković je meč u Ligi Evrope posmatrao na tribinama zbog suspenzije, ali je njegova ekipa oba puta dobijala mečeve.

Strateg crveno-belih kaže da su to bili veoma stresni momenti i da ne želi da mu se ponavljaju.

Mnogo stresno. Baš mi je bilo teško što nisam bio pored, ali je stručni štab i svi koji su bili pored učinili sve da mi odnesemo veoma važna tri boda protiv odlične ekipe Genta. Znali smo to i pre, videla se njihova snaga i moć pogotovo napred, ozbiljna brzina… To je jedna ozbiljna ekipa i ozbiljan tim. Samim tim, pobeda je još veća! Bilo je dosta stresno i rekao sam sebi da neću više dozvoliti da me nešto odvoji od mojih momaka – započeo je Stanković.

Priča o evropskom proleću ne jenjava, ali Stanković poziva na oprez i ističe da je svaka naredna utakmica važna.

– Utakmica za utakmicom. Na dobrom smo putu. Pričali smo i pre Genta da sa pobedom otvaramo sebi vrata za nešto lepo, a to je proleće. Rekao sam da nam je to i cilj i na dobrom smo putu. Sigurno je da nećemo odustati, jer tako se piše istorija.

Utakmica Gelora Kange protiv Genta bila je možda i najbolja po povratku Gabonca na ,,Marakanu”. Zrelo u svakom smislu i pogodak je bio kruna veoma dobre partije ovog veziste.

– Kanga je veoma važan igrač za klub i svlačionicu. Važan šraf u našoj igri. Pogotkom u Surdulici, vezuje drugi pogodak. Sigurno je da mu sve ovo znači na samopouzdanju. Ritam je bio jak, on dolazi iz perioda gde je bio pod ozbiljnim psiho-fizičkim testom. Odigrao je 90 minuta, sada je odigrao skoro 90. Bio je fenomenalan do jednog momenta, ali svi su pomalo pali, što je i normalno jer je utakmica bila veoma teška.

Kada je reč o meču sa Inđijom koji se igra sutra, Stanković je istakao da nema kalkulisanja.

Ući ćemo u utakmicu u najjačem sastavu koji bio u tom momentu. Bez kalkulisanja od prvog minuta, da bismo na mini-pauzu momci dobili zaslužen odmor, jer nas očekuje jedan jak ritam do 16. decembra. Sa Inđijom zatvaramo jedan ciklus paklenog ritma i ne želimo da razmišljamo ni o čemu drugom osim o pobedi.

Na stadion ,,Rajko Mitić” stiže autsajder, ali tako je bilo i kada je došao Javor, pa su crveno-beli došli tek do boda.

– Ne bih ja to gledao kao opomenu. Mi smo na toj utakmici mogli da damo barem tri-četiri gola. Jednostavno je bio takav dan, gde nismo uspeli da realizujemo sve ono što smo postigli. Možda nismo, kao pre, šutnuli 25 puta, ali nije se namestilo da dobijemo. Sa istom ozbiljnošću ući ćemo i u utakmicu sa Inđijom. Lepa je škola bio Javor, ali nećemo više, kako ja, tako i moji igrači, ostavljati poklone drugima ovde kod naše kuće – podvukao je Stanković

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POSLE POBEDE: Uz astronomsku klauzulu, pao potpis u Barseloni

Fudbaleri Barselone juče su u La Ligi savladali Valensiju. Sa Đironom će voditi borbu za drugo mesto dok titulu...

POVEZANE OBJAVE