Stevanović odbranio penal u sudijskoj nadoknadi i sačuvao pobedu Partizana! [VIDEO]

Spartak – Partizan 1:2 (0:1)
Tufegdžić 60′ – Asano 34′, Šćekić 71′

Partizan je stigao do drugog uzastopnog trijumfa u šampionatu Srbije.

Izabranici Aleksandra Stanojevića porazili su Spartak u Subotici, uz prikazanu dobru igru, verovatno najbolju od povratka trenera crno-belih na užarenu klupu. Ipak, u finišu umalo da ne dođe do trijumfa gostiju.

SPARTAK: Dujmović – Šimura, Tekijaški, Ivančević, Milošević – Marčić, Vidaković (od 75. Jočić), Savković, Tufegdžić, Denković (od 57. Srećković) – Bijelović (od 75. Šormaz). Trener: Vladimir Gaćinović.

PARTIZAN: N. Stevanović – Miljković, S. Marković, Banjak, Urošević – Zdjelar, Šćekić – F. Stevanović (od 57. L. Marković), Natho (od 88. Ostojić), Asano (od 84. Lutovac) – Holender (od 88. Obradović).

Od starta se igralo otvoreno na obe strane. Prvu akciju Partizana sjajno je isekao golman domaćih Dujmović, koji je u poslednjem trenutku bio brži od Holendera. Spartak je imao veliku priliku u četvrtom minutu. Bijelović je glavom šutirao sa nekoliko metara nakon centaršuta sa desne strane, a loptaje prohujala pored stative Stevanovićevog gola.

Dujmović je u sedmom minutu, ponovo intervenisao ispred napadača Partizana, ali je Miljković odbijenu loptu poslao daleko od gola, koji je bio prazan u tom trenutku. Na drugoj strani Tekijaški je posle kornera glavom uputio udarac pored gola.

Spartak je sredinom prvog dela izveo dve dobre akcije, ali su prekinute zbog ofsajd pozicija.

Kolosalnu priliku imali su crno-beli u 30. minutu. Urošević je centrirao sa leve strane, Miljković glavom spustio čoptu do Holendera koji je šutirao, ali je Dujmović maestralno reagovao i sprečio pogodak.

Partizan je poveo u 34. minutu, a strelac je bio Takuma Asano. Japanac je dobio upotrebljivu loptu od Miljkovića, čini se izbegao ofsajd zamku za pola koraka, i matirao Dujmović audarcem iskosa sa desne strane.

Domaći umalo nisu stigli do poravnanja rezultata u 39. minutu. Nakon povratne lopte Denkovića, Bijelvić je šutirao iz blizine, ali se istakao Nemanja Stevanović. U sledećem napadu Natho je na drugoj strani šutirao preko gola iz dobre pozicije.

Nastavljeno je sa velikom borbom i po povratku sa 15-minutnog odmora. Holenderu se iznenada ukazala prilika u trećem minutu drugog dela, ali je Dujmović dobro intervenisao. Samo tri minuta kasnije Natho je poveo kontru crno-belih, Asano se stuštio ka golu i uposlio Holendera i kada su” svi videli loptu u mrežu” ponovo se isprečio Dujmović fantatičnom reakcijom.

Spartak je stigao do izjednačenja u 60. minutu, kaznivši promašaje gostiju. Rezervista Lazar Marković je izgubio loptu, iskosa sa desne strane šutirao je Savković, Stevanović je kratko odbio, a Lazar Tufegdžić bio brži od Svetozara Markovića i smestio je u mrežu.

Partizan je nastavio da napada. U 67. minutu Natho je centrirao iz kornera, a Šćekić je glavom uputio udarac preko gola. Potom je i večeras odlični Izraelac šutirao glavom pored gola.

Crno-beli su došli do nove prednosti u 71. minutu. Duga akcija, u kojoj su učestvovali Natho i Lazar Marković, nastavljena je po desnoj strani. Miljković je centrirao, Holender glavom spustio loptu ka Aleksandru Šćekiću, koji je iz peterca poslao u mrežu.

Asano je mogao da reši meč pet minuta kasnije, ali je njegov udarac iz okreta završio pored desne stative golmana Dujmovića.

Neverovatno je šta je Holender ponovo promašio sedam minuta pre kraja meča. Natho je poslao teleirigovanu loptu sa svoje polovine, a reprezentativac Mađarske je izbio sam ispred Dujmović, koji je ponovo izašao kao pobednik.

Stanojević je umesto Natha i Holendera u igru ubacio Ostojića i Obradović a Partizan umalo da ponovo bude kažnjen zbog defanzive u finišu.

U prvom minutu sudijske nadoknade Lutovac je skrivio jedanaesterac, kada je oborio Šimuru, nakon odbrane Stevanovića. Penal je izveo Marčić, a Nemanja Stevanović izrastao u junaka utakmice.

Partizan se ovom pobedom učvrstio na trećoj poziciji sa 29 bodova, šest više od šestoplasiranog Spartaka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LALATOVIĆ PRED PARTIZAN: Igramo na njihovom terenu i oni su apsolutni favoriti

Fudbaleri Spartaka iz Subotice sutra nastavljaju takmičenje u Superligi Srbije. Nakon reprezentativne pauze, gostuju Partizanu. Imaju 4 boda manje od...

POVEZANE OBJAVE