Asano: Počeli smo da vraćamo samopouzdanje

Partizan je trijumfovao na gostovanju u Subotici protiv Spartaka rezultatom 2:1 u veoma uzbudljivom meču.

Strelac prvog gola Takuma Asano je istakao da ekipa igra sve bolje i da polako vraća samopouzdanje.

Bila je ovo teška utakmica, to smo znali od starta. Dodatni pritisak nam stvara što zaostajemo sa bodovima i što smo znali da ih prospemo na gostovanjima. Ipak, ono što je primetno jeste da smo počeli da vraćamo samopouzdanje i da nastavljamo da igramo kako smo se dogovorili i kad se desi da primimo gol. Tu smo uvek padali psihološki iz straha da ne izgubimo i onda ti se ‘vežu noge’. Sada je vidan pomak, ali je potrebno vreme da još više igramo i igramo kao tim, rekao je Asano za klupski sajt.

Utakmicu su rešili Aleksandar Šćekić i golman Nemanja Stevanović, koji je odbranio penal u poslednjim trenucima susreta. Krilni napadač iz Japana ih je pohvalio, ali i naglasio doprinos svih igrača na terenu.

Šćeka (prim.aut.Aleksandar Šćekić) je sjajan momak i saigrač. Staložen, miran i uvek uskoči u pravom trenutku. Dao je sjajan gol koji je puno značio ekipi! Neca je heroj, ali zasluga za ovu utakmicu ide i svim momcima iz razloga koji sam pomenuo. Neca je odličan kod penala, to svi znamo, ali ipak oni su uvek lutrija. Neca uvek zbija šale, sa njim nikada nije dosadno, a uz to je sjajan golman i pun samopouzdanja!

Asano će u narednom periodu biti sa reprezentacijom Japana, koju očekuju prijateljski mečevi sa Panamom i Meksikom.

Iskreno se radujem! Za svakog igrača je velika čast biti u nacionalnom timu Japana. Potrudiću se ili da dam gol ili da asistiram, dodao je fudbaler Partizana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE