Falćineli u magli našao put do nove Zvezdine pobede

Nesvakidašnja utakmica odigrana je na stadionu “Rajko Mitić”. Teren je bio okovan gustom maglom koja je mnoge podsetila na legendarni meč crveno – belih sa Milanom.

Nisu na terenu bili takvi majstori kao tada, ali je između Crvene zvezde i Inđije odigran neočekivano neizvestan meč i domaćin je slavio sa 3:2 (1:1).

Utakmica je počela sporo, Crvena zvezda je napadala i do prve šanse stigla u 10.minutu. Prvo je na dodavanje Kataija prečku pogodio Gavrić, a posle iz odbitka Falćineli nije postigao pogodak.

Magla je iz minuta u minut bila sve gušća, a gol je postignut u 21.minutu. Gavrić je probio po levoj strani i uposlio je Falćinelija koji je izbio sam ispred gola Inđije i rutinski realizovao dobru priliku. Ostaje dilema da li je italijanski napadač bio u ofsajdu u ovoj situaciji.

Usporila je Crvena zvezda ritam ali je kontrlisala igru. Ipak, posle velike greške Erakovića Inđija poravnava rezultat. Mladi štoper je želeći da vrati loptu golmanu Borjanu, odlično “uposlio” napadača gostiju Neškovića koji je sjajno reagovao i savladao čuvara mreže šampiona Srbije.

S tim rezultatom se otišlo na odmor. U nastavku je viđen vrlo uzbudljiv meč.

Ponovo je Crvena zvezda kontrolisala loptu i na početku drugog dela igre odličnu priliku je imao Falćineli, ali je golman Jovićić odlično odbranio.

U 64. minutu hladan tuš za crveno-bele jer je Inđija došla do vođstva ponovo preko Neškovića koji se odlično snašao posle dodavanja sa desne strane.

odmah posle gola Aleksandar Katai je pogodio stativu, a ubrzo posle su se sudarili Radin i Gelor Kanga, gde je Gabonac ostao na trenutak bez svesti. Odmah posle toga je morao da napusti igru.

Stanković je u igru uveo i drugog špica, Milana Pavkova, koji je ubrzo iznudio najstrožu kaznu pošto se odlično zagradio u kaznenom prostoru.

Aleksandar Katai je odlično izveo najstrožu kaznu, iako je golman Jovičić pogodio stranu i čak i dotakao loptu, ali nije bilo šanse da odbrani šut Zvezdine desetke.

Nastavio je šampion Srbije sa napadima, a do potpunog preokreta je stigla u 85 minutu. Gobeljić je uputio centaršut u kazneni prostor, a tu je Dijego Falćineli sjajno dohvatio loptu i sa 12 metara glavom savladao Jovičića.

Do kraja meča Inđija je pokušala da dođe do boda, ali nisu imali ozbiljnijih prilika.

Crvena zvezda je i dalja usamljena na prvom mestu sa 38 bodova, dok je Inđija na 14.mestu sa 15 bodova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NIJE SE DOMOGAO PLEJ-OFA: NBA liga dodelila nagradu Kariju (VIDEO)

Košarkaši Golden Stejta ove sezone ispali su u prvoj rundi plej-ina NBA lige. Izbacili su ih Sakramento Kingsi, koji su...

POVEZANE OBJAVE