Kaisedo opet džoker, Mkitarjan torpedovao Đenovu, bez pobednika u derbiju Lombardije [VIDEO]

Odigrane su prve četiri utakmice nedeljnog programa 7. kola Serije A.

Sve je počelo duelom na “Olimpiku” u kome je Lacio spasio bod golom, sada već, redovnog džokera Kaiseda u 95. minutu. Ovaj fudbaler je prošlog vikenda doneo trijumf Laciju protiv Torina, takođe duboko u sudijskoj nadoknadi, onda u Sankt Peterburgu u finišu doneo izjednačenje protiv Zenita, ali gol Juventusu sigurno je najdraži i njemu ali i navijačima ovog rimskog kluba.

Prethodno je Kristijano Ronaldo doneo prednost šampionu u 15. minutu, a Portugalac je u finišu poluvremena pogodio i stativu. Međutim, pred kraj meča se povredio, radi se o skočnom zglobu, pa je pitanje koliko će odsustvovati sa terena.

Zahvaljujući Henriku Mkitarjanu Roma je odnela sva tri boda sa “Marasija”. Jermenski reprezentativac postigao je sva tri gola za “vučicu” i tako na pravi način odmenio Edina Džeka koji je u izolaciji zbog virusa. Prvi gol Mkitarjan je postigao u nadoknadi prvog dela, posle kornera Veretua i odličnog skoka.

Izjednačio je mladi hrvatski internacionalac Marko Pjaca u 50. minutu, ali je 15 minuta kasnije Mkitarjan, ovog puta na dodavanje Peresa, vratio prednost na starnu Rome. Trijumf gostiju ovaj fudbaler je potvrdio u 85. minutu, najlepšim golom na meču, kada je volejom zavhatio loptu upućenu od strane Pedra.

Mimo svih očekivanja na prvi gol u Bergamu, u duelu Atalante i Intera, čekalo se skoro sat vremena. U prvom delu viđena je samo jedan dobra šansa, a propustio ju je Bastoni. Inter je poveo u 58. minutu, Ešli Jang je dobro centrirao, a Lautaro Martinez, na njemu nesvojstven način, glavom pogodio mrežu Sportijela. U drugom poluvremenu u igru je ušao oporavljeni Lukaku, dok nije bilo Aleksandra Kolarova.

Izjednačio je Aleksej Mirančuk, desetak minuta pre kraja, kada je preciznim udarcem poslao loptu u sam ćošak gola Handanovića. Bio je to prvi pogodak ruskog fudbalera u dresu Atalante kojim se derbi Lombardije okončao nerešenim rezultatom. Remijem u Bergamu, ali i onim u Rimu, najzadovoljniji može da bude Milan, koji bi eventualnom pobedom nad Veronom stekao solidnu prednost u odnosu na prve pratioce.

Remijem je, ali bez golova, završen i meč u Torinu, gde domaći “bikovi” nisu uspeli da pobede poslednjeplasirani Krotone. Gosti su čak i bili nešto bolji, a ovo im je tek drugi bod u šampionatu. Bio je to i okršaj jednog bivšeg Partizanovca Saše Lukića, sa doskorašnjim igračem Crvene zvezde Milošem Vulićem, koji su bili u startnim postavama svojih ekipa.

Lacio – Juventus 1:1(0:1)
Kaisedo 90+5′ – Ronaldo 15′

Atalanta – Inter 1:1(0:0)
Mirančuk 79′ – L. Martinez 59′

Đenova – Roma 1:2(0:1)
Pjaca 50′ – Mkitarjan 45+2′,67′,85′

Torino – Krotone 0:0

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MILAN JE ZAVRŠENA PRIČA: Žiru potpisao za novi klub!

Najbolji strelac u istoriji reprezentacije Franuske Olivije Žiru od naredne sezone će igrati u američkom MLS-u nakon što je...

POVEZANE OBJAVE