Lester lider, ”lisice” oborile rekord Junajteda, razočaravajući remi u derbiju sezone, Kejn pred fajront za pobedu Totenhema

Pre velikog derbija na ”Etihadu” u Premijer ligi su odigrana dva meča koja su okončana minimalnim pobedama Totenhema i Lestera.   

Loše je Totenhem igrao u Birmingemu, mada je imao terensku inicijativu protiv domaćeg Vest Broma. Možda bi sve bilo drugačije da je Korejac Son iskoristio fantastičnu priliku u ranoj fazi meča, ali on nije bio dovoljno priseban, pa mu je udarac izblokiran. Mada se nalaze na dnu tabele i kvalitetom su inferiorni u odnosu na ”pevce”, domaći su odlično odigrali u drugom poluvremenu, stvorili dve, tri dobre prilike, a jednom su uzdrmali i okvir gola Lorisa. Kazna za promašaje useldila je u najbolnijem momentu, u 88. minutu, kada vremena za ispravak više nije bilo. Centrirao je Doerti sa desne strane, golman Džonston je loše istrčao pa ga je Hari Kejn, iako okrenut leđama, lobovao glavom. Totenhem je trijumfom kratko zaseo na prvo mesto smenivši ekipu Sautemptona.   

Nisu dugo ”pevci” bili lideri, nešto oko dva sata, pošto ih je sa trona srušio Lester. ”Lisice” su pobedile Vulverhempton i preuzele lidersku palicu, nadajući se da Liverpul neće slaviti u derbiju, pa da će naredne dve sedmice provesti na vrhu tabele. Jedini gol postigao je Džejmi Vardi sa bele tačke još u 15. minutu. Prethodno je loptu rukom zahvatio defanzivac gostiju Maks Kilman. U finišu poluvremena Vardi je imao priliku da postigne još jedan gol sa bele tačke, ali je ovog puta njegov udarac zaustavio Rui Patrisio. Bio je to već osmi dosuđeni penal za Lester u prvih osam kola, što je rekord kada je Premijer liga u pitanju. Raniji rekorder bio je Mančester unajted kome je trebalo duplo više utakmica dok im se nije dosudio osmi jedanaesterac. Imali su ”vukovi” neke prilike u nastavku da stignu bar do boda, ali se rezultat nije menjao.   

Najzanimljivija utakmica dana, ne samo u Engelskoj, odigrana je na ”Etihadu” gde su se sastala dva prethodna engleska šampiona. Siti je imao loš start sezone i nadao se da će pobedom nad Liverpulom uhvatiti korak sa vodećima. Na kraju pobednika nije bilo, a čini se da su obe ekipe bile zadovoljne ishodom.     Mnogo bolji fudbal geldali smo u prvom poluvremenu, kada se dogodilo bukvalno sve važno na ovom meču. Počelo je uraganskim napadaima ”redsa”, koji su posle dve poluprilike dobili šansu da povedu iz jedanaesterca. Kajl Voker je neoprezno srušio Manea, a Mo Salah pogodio mrežu sa 11 metara. To kao da je probudilo domaćina, Siti je preuzeo inicijativu i izjednačio posle pola sata igre golom spretnog Gabrijela Žezusa, koga je uposlio De Brujne. Malo je nedostajalo da ”građani” do poluvremena preokrenu rezultat. U santimetrima, nedostajalo je desetak. Tačnije, za toliko je pored desne stative otišao udarac Kevina De Brujnea iz jedanaesterca. Penal za Siti dosuđen je zbog igranja rukom Gomeza, što je bilo očigledno, ali je sudija Pouson ipak morao da gleda snimak. Belgijanac je prevario Alisona, poslao ga u levu stranu, ali nije pogodio okvir gola.   

Ispostavilo se da je to bio i ključni momenat derbija. U nastavku se igralo znatno slabije, a jedinu pravu priliku imao je Siti na samom početku kada je Garbiel Žezus glavom tukao pored gola, a bio je sam ispred Aisona. U preostalom vremenu obe ekipe su više razmiljale o tome kako da ne prime, nego kako da postignu gol za pobedu.

Vest Brovič Albion – Totenhem 0:1 (0:0) Kejn 88′
Lester – Vulverhempton 1:0 (1:0) Vardi 15′(p)
Mančester Siti – Liverpul 1:1 (1:1) Gabrijel Žezus 31′ – Salah 13′(p)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE