Zvezda se mučila u Sloveniji: Volden odbio nalet Primorske

Primorska – Crvena zvezda 72:84 (14:28, 24:21, 22:16, 12:19)

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su već “upisanu” pobedu protiv Primorske, ali su uložili mnogo više napora nego što su očekivali. Primorska je iskoristila umor crveno-belih i u četvrtoj četvrtini prišla na samo 3 poena minusa, ali to nije bilo dovoljno za senzaciju.

Obe ekipe su vrlo nervozno ušle u utakmicu pa je Primorska tek posle dva minuta prvi put šutnula na koš, a prve poene na utakmici postigao je Ročesti posle dva i po minuta. Primorska je držala priključak do 6. minuta, kada su crveno-beli napravili seriju 5:0 i poveli sa 15:9.

Raspoloženom Ročestiju, koji je u prvom poluvremenu imao samo jedan promašaj, pridružio se i Dobrić, a njegovom trojkom Zvezda je 57 sekundi pre kraja prvi put stekla dvocifrenu prednost (25:13). Do kraja prve četvrtine Dobrić je pogodio još jednu trojku pa je nakon 10 minuta košarke bilo 28:14.

Saša Obradović je bio veoma nezadovoljan izdanjem svojih igrača u prvom poluvremenu, pre svega zbog loše kontrole skoka, pa je Primorska u prvih 20 minuta imala čak 9 uhvaćenih lopti više. To je i glavni razlog što razlika nije bila veća, Zvezda je u nekoliko navrata uspela da povede sa 16 poena, ali je Primorska uspela da svede minus na samo 11 poena na isteku druge četvrtine (49:38).

Ročesti je ubacio 16 poena u prvom poluvremenu, pratio ga je Dobrić sa 11, a Zvezda je zahvaljujući njima dvojici u prvom poluvremenu sjajno šutirala za 3 poena (8/13).

Početak drugog dela pripao je gostima, koji su poveli sa 53:38, ali je Primorska reagovala serijom 13:4 i sasvim neočekivano potpuno uhvatila priključak. Uspela je Zvezda da zaustavi nalet rivala, ali je u poslednju četvrtinu prenela “samo” pet poena prednosti (65:60).

Serijom od 6:0 u četvrtoj četvrtini Primorska je uspela da se približi na samo jedan posed zaostatka i od 69:60 priđe na 69:66. Usledila je minijatura Voldena, koji je prvo pogodio dva penala, a potom i trojku uz faul i sa 6 vezanih poena uveo svoj klub u mirniju završnicu.

Dobrić i Ročesti su bili najefikasniji sa po 16 poena, pratio ih je Volden sa 15, dok je O’Brajant ubacio 13 poena. U redovima domaćina Macura je postigao 17 poena uz 17 skokova, Durnik je dodao 14, Rojc 12 i Kastrati 10 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LUKA ILIĆ NIJE JEDINI: Zvezda sprema još jedan veliki povratak za napad na LŠ!

Fudbaleri Crvene zvezde za vikend nastavljaju šampionat Srbije gostovanjem Vojvodini. Nakon dva derbija, pobegli su Partizanu na +10 i prošli...

POVEZANE OBJAVE