Ne sme biti grešaka: VAR na utakmici Srbije i Škotske

Video-tehnologija za pomoć pri sudijskim odlukama (VAR) upotrebljavaće se na utakmici finala baraža za Evropsko prvenstvo između Srbije i Škotske u Beogradu.

Iako Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) nije koristila VAR u Ligi nacija, to će se promeniti za predstojeći duel Srbije i Škotske koji će odlučiti putnika na Evropsko prvenstvo naredne godine.

Sudijski ekspert Zdravko Jokić rekao je gostujući na ,,TV Arena sport” da će morati da se improvizuje u ovom slučaju s obzirom na to da stadion ,,Rajko Mitić” ne poseduje sve uslove za instalaciju VAR sistema.

Danas je stiglo obaveštenje, zbog značaja utakmice u četvrtak će biti upotrebljen VAR-a na utakmici Srbija – Škotska. Na Marakani nema uslova za sistem, ne postoji ni posebna soba, pa će, kako sam obavešten, sve biti realizovano iz reportažnih kola. Pošto su klupe na zapadu, ekran za sudiju će biti na istoku. Ništa se ne prepušta slučaju, a ja se nadam da će VAR biti u našu korist – rekao je Zdravko Jokić.

Meč je na programu u četvrtak od 20.45 sati na stadionu ,,Rajko Mitić”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Evroliga pokrenula disciplinski postupak protiv Boltauzera, Amerikanac oštro po Slovencu

Košarkašku javnost uzburkala je vest prema kojoj se poznati slovenački sudija Matej Boltauzer tereti za krađu na beogradskom aerodromu. U...

POVEZANE OBJAVE