Obradović: Asvel je odličan miks, očekujem mnogo bolju završnicu

Košarkaši Crvene zvezde u utorak u popodnevnim satima putuju za Francusku gde će u sredu uveče odmeriti snage sa Asvelom u odloženoj utakmici Evrolige.

Asvel je u prošlom kolu iznenadio Baskoniju i ostvario prvu pobedu u Evroligi ove sezone, a trener crveno-belih Saša Obradović očekuje bolju utakmicu u odnosu na neke u prethodnom periodu.

Asvel je skup izvanrednih atleta, dakle ekipa koja igra timsku košarku, ekipa koja u svojim redovima ima vrlo iskusne igrača, ali i nekolicinu mlađih i kao takvi su odličan miks. U nekim periodima utakmice uz tu atletsku košarku, dosta forsiraju igru na Mustafu Fola. Mi sa druge strane, uz sve navedeno u prethodnom periodu napredujemo, ne računajući utakmicu u Kopru, fizički status ekipe koji je vrlo važan, posebno u ovakvom rasporedu utakmica je sve bolji iz dana u dan. Očekujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i mnogo bolje u završnici nego neke u prethodnom periodu, rekao je Obradović.

Ognjen Dobrić je bio jedan od najboljih u pobedi nad Primorskom, a pred ovaj meč rekao je da je najvažnije izbeći padove u igri.

Odigrali smo dve utakmice u razmaku od 40 sati, nismo imali previše vremena da se pripremimo za narednu, ali znamo kakav je raspored i u novembru će zaita biti izazovno, zbog rejtinga rivala u Evrologi, rasporeda, putovanja i svega što nas okružuje. Očekuje nas fizički izuzetno snažna ekipa, koja dosta polaže na taj aspekt igre, i u tom delu znamo da ćemo morati da odigramo čvrsto i borbeno. Potrudićemo se da izbegnemo padove u igri koje smo dozvolili u Moskvi i Minhenu, i odigramo svih 40 minuta koncentrisano, kako bi došli do pobede. Posao neće biti lak, čeka nas tim koji je pokazao da je nakon pauze zbog Korone, spreman, što su pokazali i protiv Baskonije, naglasio je Dobrić.

Utakmica Asvel – Crvena zvezda na programu je u sredu od 20.45 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ODMAH NAKON PORAZA: PAO reagovao oštrim saopštenjem!

Košarkaši Makabija poveli su sa 1:0 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige protiv Panatinaikosa. Napravili ogroman brejk 91:87 koji im praktično garantuje...

POVEZANE OBJAVE